back to top
18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Το Πεκίνο κατηγορεί της ΗΠΑ για τις διαδηλώσεις του Χόνγκ Κόνγκ

Διαβάστε επίσης

To Πεκίνο κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείας οτι ευθύνονται για τις διαδηλώσεις του Χόνγκ Κόνγκ, τονίζοντας ότι “Η Αμερική δεν πρέπει να ξεχνά ότι το Χονγκ Κόνγκ είναι το Χονγκ Κόνγκ της Κίνας”.
“Βλέπουμε ότι η πολιτική αναταραχή στο Χόνγκ Κόνγκ προκαλείται από τα “μαύρα χέρια” των ΗΠΑ. Αμερικανικοί αξιωματούχοι βρίσκονται πίσω από τέτοια συμβάντα. Μπορούν οι ΗΠΑ να πουν με ειλικρίνεια για τον ρόλο τους και τους σκοπούς τους;”, είπε η Hua Chunying, εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Eδώ και βδομάδες το Χόνγκ Κόνγκ βιώνει διαδηλώσεις.
Έντονα βίαιη τροπή ωστόσο πήρε το νέο κύμα κινητοποιήσεων στο Χονγκ Κονγκ κατά του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τη δυνατότητα έκδοσης πολιτών της πρώην βρετανικής αποικίας στην Κίνα, προκειμένου να δικαστούν εκεί, εφόσον έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα. Το τελευταίο κύμα διαδηλώσεων έχει διευρύνει τα αιτήματα του προς την κυβέρνηση, ζητώντας δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και περισσότερη προστασία των ατομικών ελευθεριών, ενώ εμφανίζεται και πιο ριζοσπαστικό, με ορισμένους από τους διαδηλωτές να προβαίνουν σε βανδαλισμούς και επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών κτιρίων.

Συγκεκριμένα, σοκ έχουν προκαλέσει οι πρωτοφανείς εικόνες δεκάδων μασκοφόρων αγνώστων να επιτιθένται εναντίον του συγκεντρωμένου πλήθους σε έναν κεντρικό σταθμό του μετρό το βράδυ της Κυριακής. Φορώντας ομοιόμορφες άσπρες μπλούζες και κράνη και φέροντες ρόπαλα και λοστούς, οι μασκοφόροι άνδρες επιτέθηκαν αδιακρίτως εναντίον διαδηλωτών και περαστικών στον σταθμό του μετρό στην περιοχή Γιουέν Λονγκ, σε ένα περιστατικό με ξεκάθαρο παρακρατικό χαρακτήρα.

Ξεχωρίζοντας τις ΗΠΑ, η Κίνα απειλεί να κλιμακώσει ήδη έντονες εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Τα σχόλια του Πεκίνου έρχονται μετά τη δήλωση στήριξης του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ γ=του κινέζου ηγέτη Xi Jinping ότι «ενεργεί πολύ υπεύθυνα» σε ότι αφορά το Χονγκ Κονγκ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα