back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Τη σεισμική ακολουθία στη Μεσόγειο παρακολουθούν οι σεισμολόγοι, μετά την ισχυρή δόνηση των 5,9 Ρίχτερ στις 2.43 τα ξημερώματα, σε θαλάσσια περιοχή νότια της Πύλου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών 

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα και στην Κρήτη. Από τα μεσάνυχτα και μέσα σε λιγότερες από δύο ώρες εκδηλώθηκαν τέσσερις σεισμικές δονήσεις άνω των 3 Ρίχτερ, με τη μεγαλύτερη στα 3,7 Ρίχτερ, και με διαφορετικό επίκεντρο η καθεμία. 

Οι εστίες γειτνιάζουν, πρόκειται για τη ζώνη του σεισμικού ελληνικού τόξου που συγκρούεται με την αφρικανική πλάκα” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Γεράσιμος Χουλιάρας, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. 

 

Μείωση στην τιμή των εισιτηρίων ως και τον Οκτώβριο σε αεροπλάνα, πλοία, τρένα, ΚΤΕΛ αλλά και στις αστικές συγκοινωνίες, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την οικονομία και τον τουρισμό.  

Φθηνότερος ο καφές και τα μη αλκοολούχα ποτά για το ίδιο διάστημα, μείωση του ΦΠΑ και στα θερινά σινεμά.   

Προωθείται η επιδότηση στεγαστικών δανείων, παρατείνεται ως τις 30 Σεπτεμβρίου το επίδομα ανεργίας για τους εποχικά απασχολούμενους. 

 

Στην έναρξη της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα εστιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Στις 15 Ιουνίου οι πρώτες πτήσεις από εξωτερικό, αρχικά με προορισμό μόνο το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλοςενώ από την 1η Ιουλίου θα εκτελούνται προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας. 

Την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, τα κάμπινγκ και οι κατασκηνώσεις και από στις 15 Ιουνίου τα υπόλοιπα καταλύματα.  

Τη δυνατότητα λήξης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργαζομένων που εντάχθηκαν σε καθεστώς αναστολής και πλέον δεν συντρέχουν λόγοι συνέχισης ή ανανέωσης λόγω εποχικότητας, προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας. 

Επιχειρήσεις, οι οποίες επαναλειτουργούν το Μάιο δύνανται να παρατείνουν την αναστολή των συμβάσεων εργασίας έως και για το 60% του προσωπικού, μέχρι την 31η Μαϊου, με τη δέσμευση της ρήτρας διατήρησης των θέσεων εργασίας. 

 

Μέσα στον Μάιο δρομολογείται η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής. Τα μέτρα παροχής ρευστότητας στις επιχειρήσεις θα εξειδικεύσει το μεσημέρι η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

  

Μεγάλες απώλειες σε δυναμικό μαθητών αντιμετωπίζουν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών που επαναλειτούργησαν την περασμένη Δευτέρα. Ένα ποσοστό γονέων της τάξης του 15%, υπό τον φόβο του κορονοιού, δεν επέτρεψε την επιστροφή των παιδιών τους. Περισσότερα από τον Κώστα Κορέλη 

Στους 167 οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας. Δέκα τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Βρέφος 8 μηνών νοσηλεύεται διασωληνωμενο εξαιτίας επιπλοκών του κορονοϊού στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».  

  

Θετικό στον κορονοϊό μέλος πληρώματος του ΕΚΑΒ.  Σε καραντίνα τέθηκαν 20 άτομα από τις διοικητικές υπηρεσίες του Εθνικού Κέντρου.  

Περισσότεροι από 328.000 οι θάνατοι παγκοσμίως από τον κορονοϊόΠλησιάζουν τα 5 εκατομμύρια τα κρούσματα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς 

Nέα βέλη κατά της Κίνας εξαπέλυσε o υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο χαρακτηρίζοντας «πενιχρό» το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δεσμεύτηκε να δώσει το Πεκίνο για την καταπολέμηση της πανδημίας. 

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται η 34χρονη που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι χθες στην Καλλιθέα. Λόγω των εκτεταμένων εγκαυμάτων που της προκάλεσε το καυστικό υγρό, η νεαρή κινδυνεύει , σύμφωνα με πληροφορίες, να χάσει τα μάτια τηςΣυνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τη φερόμενη ως δράστη που, σύμφωνα με τις καταγγελίες, της είχε στήσει ενέδρα στο κτίριο που εργάζεται.  

Προβάδισμα 11 μονάδων για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, σε νέα δημοσκόπηση για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. 

Αρχικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Τοπικές βροχές από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες τη νύχτα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 28 βαθμούς Κελσίου. 21 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. 

Newsroom Αθήνα 984  
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα