back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Σήμα κινδύνου για το νερό: «Κάθε χρόνο εξαντλούμε 700 λίμνες του Μαραθώνα από τα υπόγεια αποθέματα»

Διαβάστε επίσης

“Η Ελλάδα αντλεί το 60% του νερού από τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα και μόλις το 40% του νερού που χρησιμοποιούμε προέρχεται από τη βροχή”, ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου “Restart mAI city”.

Επιπλέον, ο υφυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα έχει το ατυχές προνόμιο να είναι ουραγός στη διαχείριση των επιφανειακών υδάτων. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υφυπουργός ανέφερε το νομό Λάρισας όπου: “πριν από 30 χρόνια οι αγρότες αντλούσαν νερό για να αρδεύουν τα χωράφια τους από τα 30 μέτρα και σήμερα αντλούν νερό από τα 400 μέτρα. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας, άρα μεγαλύτερο κόστος για την τσέπη του παραγωγού”.

Παράλληλα, ο κ.Σκρέκας επεσήμανε ότι η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει σήμερα δύο μεγάλες προκλήσεις στην παραγωγή τροφίμων: α)Την παραγωγή μεγαλύτερων ποσοτήτων λόγω του ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται και β)την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που, μεταξύ άλλων, οδηγεί στην μείωση της παραγωγής.

Πάντως, ο υφυπουργός κλείνοντας την ομιλία του είπε ότι η κυβέρνηση διαθέτει ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, το οποίο διακρίνεται από την καινοτομία και αξιοποιεί έξυπνες εφαρμογές για να εξασφαλίσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα