back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Α. Τσίπρας: “Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για την αριστερά και για το τόπο”

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό σύνθημα “πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας” ο Α. Τσίπρας από το βήμα του τριήμερου φεστιβάλ Σπούτνικ της νεολαίας της Κουμουνδούρου απηύθυνε πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στο εγχείρημα της οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος προς κάθε δημοκράτη πολίτη, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να συγκροτηθεί μια ισχυρή προοδευτική παράταξη απέναντι στη Ν.Δ, για την οποία είπε πως “δεν πρόκειται να περιμένουμε να πέσει ως ώριμο φρούτο“. “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Πρόεδρος του, δεν είμαι εγώ, μήτε οι βουλευτές και τα κομματικά του στελέχη” ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην διαδικασία μετασχηματισμού του κόμματος θα πρέπει να τον έχουν οι προοδευτικοί πολίτες, που από το 2015 έως σήμερα έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην αριστερά.
Ο Α. Τσίπρας, που μετά την διήμερη ολοκλήρωση των εργασιών της Κ.Ε του κόμματος, επέλεξε το φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για να παρουσιάσει τις βασικές αρχές της πολιτικής διακήρυξης της Κουμουνδούρου στην πορεία προς το Συνέδριο, έδειξε πως δεν θέλει να δώσει περιθώρια για την ανάπτυξη φαινομένων διαλυτικής εσωστρέφειας, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του δεν επικεντρώθηκε στα “επιμέρους” της διαδικασίας “μετασχηματισμού” της Κουμουνδούρου σε ενιαία προοδευτική παράταξη, αλλά στο να θέσει σε τροχιά αντιπολιτευτικής εγρήγορσης τους πάντες, δίνοντας το μήνυμα πως η επιστροφή στην εξουσία θα εξαρτηθεί από την μαζική κινητοποίηση των ψηφοφόρων για “οργανωτική” ενσωμάτωση τους.
Ο Α. Τσίπρας, αφού έκανε ένα σύντομο απολογισμό για τα θετικά της διακυβέρνησης του, κυρίως σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αγγίζουν περισσότερο τη νεολαία του κόμματος, όπως το προσφυγικό, την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης, τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, τους αγώνες κατά της Χρυσής Αυγής κ.α, εν συνεχεία επικέντρωσε την κριτική του στα έως τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και τον τρόπο που διαχειρίζεται συγκεκριμένες υποθέσεις, υποστηρίζοντας πως ακόμα και όταν λαμβάνει αντικοινωνικές αποφάσεις, όπως στα εργασιακά, έχει την εύνοια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Για την υπόθεση Νοβάρτις υποστήριξε πως η Ν.Δ τρομοκρατεί τη Δικαιοσύνη. “Στήνουν διώξεις φαρσοκωμωδίας, ώστε να συγκαλύψουν τα σκάνδαλα και να διώξουν τους διώκτες των φαύλων πολιτικών που ζημίωσαν το δημόσιο ταμείο” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σκληρή κριτική άσκησε για την συμφωνία των Πρεσπών, κατηγορώντας τη Ν.Δ πως εκμεταλλεύτηκε με τον πιο χυδαίο και λαϊκίστικο τρόπο ένα εθνικό θέμα και τώρα εμφανίζονται ως εγγυητές της τήρησης της. Αντίστοιχη ήταν και η κριτική του για την τραγωδία στο Μάτι.
Πως μπόρεσαν να χτίσουν τόση προπαγάνδα, να ρίξουν τόση χολή, να καπηλευτούν τόσες ανθρώπινες ζωές για μια ψήφο και να έρθει ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα του ΟΗΕ να μας ενημερώσει πως η καταστροφή οφειλόταν στην κλιματική αλλαγή” τόνισε.
Ο Α. Τσίπρας έδωσε τον τόνο της ιδεολογικής σύγκρουσης που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα εντός και εκτός βουλής, λέγοντας πως “δεν έχουμε απέναντι μας, απλώς μια δεξιά κυβέρνηση, αλλά μια αμοραλιστική κυβέρνηση της δεξιάς, εξόχως αντιλαϊκή”.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα