back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μικρά έργα αλλάζουν την εικόνα και βελτιώνουν την καθημερινότητα

Διαβάστε επίσης

Σημαντικά έργα τοπικής εμβέλειας τα οποία έχουν να κάνουν με την προσπάθεια του δήμου να βελτιώσει την εικόνα της πόλης καθώς και την καθημερινότητα των κατοίκων έχει ξεκινήσει να εκτελεί η Δημοτική Αρχή.

Το ξεκίνημα έγινε στην πλατεία Εξαρχείων όπου συνεργεία του δήμου έκαναν σημαντικές παρεμβάσεις αλλάζοντας τα φωτιστικά, φυτεύοντας θάμνους και δένδρα, ενώ επισκεύασαν και συντήρησαν παγκάκια, πεζοδρόμια και χώρους στην πλατεία που είχαν υποστεί ζημιές.

Μετά τα Εξάρχεια η προσπάθεια του δήμου πήγε στην πλατεία Ομονοίας όπου επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 90.000 ευρώ σε τρεις επιχειρήσεις με φωτεινές επιγραφές που δεν επιτρέπονται από το νόμο περί υπαίθριας διαφήμισης.

Σειρά είχε το τρίγωνο στην οδό Μασσαλίας, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων που συνορεύει με την Νομική Σχολή. Εκεί ο δήμος προχώρησε σε έναν εκτεταμένο καθαρισμό του χώρου καθώς και στην συντήρηση του πρασίνου.

Τα γκράφιτι στα Σεπόλια και συγκεκριμένα στην πλατεία Πέτρουλα πήραν σειρά στην προσπάθεια του δήμου να αλλάξει την εικόνα της πόλης. Εκεί η πλατεία πλύθηκε, έφυγαν τα γκράφιτι, ενώ χρησιμοποιήθηκε ειδικό υλικό που εμποδίζει τους επίδοξους «ζωγράφους» της πόλης να χρησιμοποιούν ως καμβά, εκ νέου, τα μάρμαρα της πλατείας. Το ίδιο έγινε και στον Κολωνό.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται δηλώνει «Κάνουμε τη δουλειά μας στις γειτονιές και δεν πανηγυρίζουμε για το αυτονόητο». Τώρα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τα συνεργεία του δήμου αφού έκαναν τις επεμβάσεις τους στο Μετς αφαιρώντας πολλά εμπόδια από τους δρόμους θα επιχειρήσουν σε Αμπελόκηπους και Κυψέλη όπου εκεί οι γειτονιές χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα του δήμου έχει εστιάσει σε περιοχές πέριξ του κέντρου της πόλης καθώς εκεί υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε σχέση με τις κεντρικές περιοχές όπου κυριαρχεί η εμπορική δραστηριότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες όπου κυριαρχεί η κατοικία.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα