back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πέμπτη μέρα εισβολής στη Συρία – 130.000 οι εκτοπισμένοι

Διαβάστε επίσης

Περίπου 100 άνθρωποι -γυναίκες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και τα παιδιά τους- κατάφεραν να δραπετεύσουν από στρατόπεδο το οποίο φρουρούνταν από συριακές δυνάμεις υπό κουρδική ηγεσία στα βόρεια της Συρίας, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Νωρίτερα η κουρδική διοίκηση στα βόρεια της Συρίας είχε αναφέρει την απόδραση, η οποία έγινε μετά από βομβαρδισμό τουρκικών και των συριακών ανταρτικών δυνάμεων, που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

«Η φύλαξη είναι αδύνατη – δεν έχουμε πλέον ικανό αριθμό στρατιωτών», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που τελούν υπό την διοίκηση των Κούρδων.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που τελούν υπό την διοίκηση των Κούρδων ανακοίνωσαν ότι 31 μαχητές τους σκοτώθηκαν από χθες, στις μάχες με τους Τούρκους.

Την ίδια ώρα, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν σήμερα ότι περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από περιοχές γύρω από τις πόλεις Ταλ Αμπιάντ και Ρας αλ Άιν λόγω των συγκρούσεων.

Αυθαίρετες και απέναντι σε κάθε κανόνα Δικαίου χαρακτήρισε τις ενέργειες της Τουρκίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από τη Ναύπακτο όπου βρίσκεται για τις εκδηλώσεις της επετείου της ναυμαχίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα