back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ανοιχτή πληγή το παραεμπόριο – Άμεσα μέτρα ζητούν οι καταστηματάρχες

Διαβάστε επίσης

 Δραστικά μέτρα για την πάταξη του παραεμπορίου, ζητούν επιτακτικά οι καταστηματάρχες του Κέντρου, προτάσσοντας την προώθηση ενός αυστηρότερου νομοθετικού πλαισίου και ζητώντας αντίστοιχα την αύξηση των ελέγχων και την επιβολή προστίμων. 

«Ο κόσμος προτιμά το φτηνότερο»

Οι καταστηματάρχες δηλώνουν ότι μέρα με τη μέρα «βουλιάζουν» όλο και περισσότερο λόγω του παραεμπορίου, καθώς ο κόσμος προτιμά το φτηνότερο. Την ίδια ώρα,  οι καταστηματάρχες τονίζουν ότι καλούνται να πληρώσουν υψηλά ενοίκια και ΦΠΑ, όταν στο παραεμπόριο κινούνται όλα ελεύθερα. 

 

Καταστηματάρχες: «Δεν πάει άλλο»

Αιόλου, Αγίου Μάρκου, Ευριπίδου, Ερμού, πλατεία Αγίας Ειρήνης, αποτελούν τα πέντε σημεία της Αθήνας που παρατηρούνται έντονα φαινόμενα παραεμπορίου. Καταστηματάρχες της περιοχής μιλούν για τραγική κατάσταση με το παραεμπόριο επισημαίνοντας ότι οι αρμόδιες αρχές και φορείς δεν έχουν κάνει τίποτα μέχρι σήμερα για την πάταξη της παράνομης δραστηριότητας. Ελπίζουν ότι η νέα δημοτική αρχή θα αποδειχθεί περισσότερο αποτελεσματική. 

«Όταν εγώ πουλάω κάποια είδη και πράγματα σε μια τιμή λογική που καλύπτει το ΦΠΑ μου και το κέρδος μου και λίγο πιο κάτω υπάρχει στημένος πάγκος που δίνει τα ίδια προϊόντα στην μισή τιμή, τότε αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολα είναι να συντηρήσω το μαγαζί μου. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η πολιτεία και ο Δήμος πρέπει να κάνει κάτι για να μας βοηθήσει», δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 καταστηματάρχης της Αιόλου.  «Έχουμε γονατίσει οικονομικά λόγω αυτής της κατάστασης. Ο κόσμος προτιμά το φτηνότερο και εμείς καλούμαστε να καλύψουμε όλα τα έξοδα σε μια τέτοια κατάσταση. Κάτι πρέπει να γίνει με το θέμα του παραεμπορίου. Και μάλιστα άμεσα», δήλωσε καταστηματάρχης της Αγίου Μάρκου. 

Την ίδια, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι οργιάζει το παραεμπόριο λαθραίων τσιγάρων και προϊόντων καπνού.

Τι λένε οι καταναλωτές

Οι καταναλωτές δηλώνουν ότι προτιμούν τα είδη του παραεμπορίου κυρίως λόγω χαμηλού κόστους. Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι βρήκαμε κάποιους νέους που μας δήλωσαν ότι τα απορρίπτουν λόγω του ότι δεν αποδίδονται αποδείξεις και κυρίως διότι έτσι πλήττονται οι καταστηματάρχες. 

Κώστας Κορέλλης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα