back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για την εκκένωση δύο κτιρίων στα Εξάρχεια

Διαβάστε επίσης

Επιχείρηση για την εκκένωση δύο κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια πραγματοποίησε τα ξημερώματα η ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για την 9η επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη.

Στο κτίριο που εκκενώθηκε στην οδό Σπύρου Τρικούπη 57 (πρόκειται για εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο με την ονομασία «Ονειρον») διέμεναν 33 αλλοδαποί, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για ταυτοποίηση στοιχείων, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο κτίριο, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, βρέθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, ένας ακόμη αλλοδαπός οποίος και συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι στο κτίριο επί της οδού Θεμιστοκλέους είχαν δεχθεί επίθεση άνδρες του Λιμενικού Σώματος τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Όλοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Δεν υπήρχαν μόνο αιτούντες άσυλο στα κτίρια που εκκένωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπήρχαν μόνο αιτούντες άσυλο στα κτίρια που εκκένωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης η ΕΛ.ΑΣ., υπογράμμισε στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δημοσιεύοντας βίντεο με πλάνα από την επιχείρηση εκκένωσης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα