back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Διαβάστε επίσης

Άκαρπη απέβη η συνάντηση αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εγαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη με αίτημα τις προσλήψεις στα νοσοκομεία, αλλά και τη διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ.

Ο κ. Κοντοζαμάνης τους ενημέρωσε ότι αποφασίστηκε η ανανέωση των συμβάσεων 4.000 εργαζομένων (νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και λοιπού προσωπικού) που συμμετέχουν σε προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι είναι θετικό βήμα η ανανέωση των συμβάσεων για ένα έτος, όμως, του μετέφεραν τη θέση ότι οι αυτές θα πρέπει να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαρκή ομηρία, ενώ στην πραγματικότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Εάν φύγουν οι συμβασιούχοι θα μπει “λουκέτο” στα νοσοκομεία, τόνισαν οι εργαζόμενοι.

Αύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ για να καθορίσει την μορφή των από δω και στο εξής κινητοποιησεων του κλάδου.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα