back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σπασμένες πλάκες στο Σύνταγμα, παγίδα για τους πεζούς

Διαβάστε επίσης

«Παγίδα» για τους πεζούς και κυρίως για τα ηλικιωμένα άτομα, αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας, στο Σύνταγμα.

Τμήμα από τις μαρμάρινες πλάκες στον πεζόδρομο επί της λεωφόρου Αμαλίας από την πλευρά των Ευζώνων, έχει ξηλωθεί με συνέπεια να καθίσταται δύσκολη έως και επικίνδυνη η διέλευση των πεζών.

Πρόβλημα τα πεζοδρόμια

Το σημείο «παγίδα» βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα απότο σημείο όπου στήνεται η εξέδρα των επισήμων στις παρελάσεις των εθνικών εορτών. Στο σημείο έχει σχηματιστεί μια μεγάλη χωμάτινη λακκούβα, καθώς οι μαρμάρινες πλάκες ξηλώθηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδιακών συλλαλητηρίων, από ομάδες «γνωστών αγνώστων».

Επισκέπτες της πόλης -ανάμεσά τους και ξένοι τουρίστες- στέκονται μπροστά από την μεγάλη σε έκταση λακκούβα στον πεζόδρομο και ρωτούν για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η αποκρουστική εικόνα ειδικά μπροστά από το Κοινοβούλιο, ενώ ηλικιωμένοι φοβούνται τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

[su_slider source=”media: 139362,139360,139361,139359,139356″]

Είναι χαρακτηριστικό ότι, η 28χρονη Ελένη μας είπε ότι πριν από λίγους μήνες έσπασε το χέρι της από πτώση επί της Πανεπιστημίου λόγω της κακής κατάστασης του πεζοδρομίου. «Δυστυχώς το πρόβλημα με τα πεζοδρόμια της Αθήνας είναι πολύ μεγάλο. Το συγκεκριμένο σημείο μπροστά από το Κοινοβούλιο είναι πολύ επικίνδυνο για όλους μας. Πόσο μάλιστα για τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Ελπίζω ο Δήμος και η νέα δημοτική αρχή να μεριμνήσουν γενικότερα για την κατάσταση αυτή με τα πεζοδρόμια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όχι μόνο είναι επικίνδυνα για τους πεζούς αλλά και από αισθητικής άποψης είναι τραγική η εικόνα και μάλιστα όταν πρόκειται για ένα σημείο μπροστά από το Κοινοβούλιο και δίπλα στις σκοπιές των Ευζώνων που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες», δήλωσε ο 50χρονος Γιάννης.

Kώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα