back to top
22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Παρέμβαση πριν από λίγη ώρα στον Αθήνα 9.84 του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου. Από την Χίο ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στους Γιώργο Κατσίγιαννη και Απόστολο Χονδρόπουλο, τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες. “Ας ειρωνεύεται η κυβέρνηση, στο τέλος της μέρας οι κάτοικοι στα νησιά μας αισθάνονται πολίτες τελευταίας κατηγορίας. Κανείς δεν έχει προσέξει εκεί τα νοσοκομεία, τις υποδομές. Υπάρχουν περιφερειακές αδικίες, σημείωσε. Έθεσε ως προτεραιότητα για το κόμμα του να αλλάξει τη χώρα και να μπορέσουν να επιβιώσουν και να διαπρέψουν στον τόπο τους οι Έλληνες, όπως είπε. “Ο κόσμος αγκομαχά, δεν είναι ο παράδεισος που παρουσιάζει η κυβέρνηση” κατέληξε ο κ. Κασσελάκης.

Στο Δήλεσι της Βοιωτίας ο πρωθυπουργός που επισκέπτεται μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δομές της αρχιεπισκοπής Αθηνών.

“Οι σταθερές γραμμές μας είναι το Ευαγγέλιο, ο λόγος του Θεού. Πέρα από αυτές τις θέσεις δεν μπορούμε να κινηθούμε. Δεν κάνουμε επομένως ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε αυτό που θα μας πει ο οποιοσδήποτε πολιτικός” ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Ιερώνυμος. Σημείωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως δεν υπάρχει “χριστιανόμετρο», ενώ τόνισε ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη. “Πολλά πράγματα είναι που μας χωρίζουν, που μας κάνουν να είμαστε διαφορετικοί αλλά κοιτάμε” όπως είπε, “πώς μπορούμε με αυτή τη συνεργασία να πάμε μπροστά».

Στο ποσοστό που είχε λάβει η ΝΔ στις προηγούμενες ευρωεκλογές έθεσε τον πήχη για τις κάλπες του Ιουνίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ. Κάλεσε τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους να δουν την μεγάλη εικόνα και να μην αντιμετωπίσουν τις ευρωεκλογές ως ευκαιρία για μία εύκολη και ανέξοδη διαμαρτυρία.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό το πρωτοφανές περιστατικό χειροδικίας στην Βουλή και έκανε λόγο για αυθαίρετη, ακροδεξιά πολυκατοικία, χτισμένη με ψέματα και βία.

Απαντώντας στην κριτική για το κράτος δικαίου τόνισε ότι “έχουμε περιθώρια βελτίωσης, αλλά δεν είναι η Ελλάδα η Ουγγαρία του νότου», ενώ χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους κατά του κ Ανδρουλάκη λέγοντας ότι «είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Απάντηση στις αναφορές του πρωθυπουργού έδωσε το ΠΑΣΟΚ.

«Αυτός που δυσφημεί τη χώρα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επί πρωθυπουργίας του στήθηκε ένα παρακράτος παράνομων παρακολουθήσεων υπονομεύοντας το κράτος δικαίου», σχολιάζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να μην αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα διεθνούς συνωμοσίας.

Την Πρέβεζα θα επισκεφθεί σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το πρωί σε Μέγαρα, Μαραθώνα, Λαυρεωτική, Παλαιό Φάληρο και Καλλιθέα στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας . Στον Δήμο Αθηναίων οι ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι. Στις 18.30 στο Καλλιμάρμαρο η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην αποστολή του Παρισιού. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr.

Με τις τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, τις δευτερολογίες των εισηγητών των κομμάτων και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση επί του ν/σ για τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής, που περιλαμβάνει και τα μπόνους δόμησης. Θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι με ονομαστική ψηφοφορία επί της Αρχής και επί συγκεκριμένων άρθρων, σύμφωνα με τις αιτήσεις που έχουν καταθέσει ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Παρών σε όλη την ποινική διαδικασία με κατηγορούμενο τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο για το πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή θα είναι ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Γραμμένος ο οποίος δέχθηκε την επίθεση .

Το πρωί προσήλθε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων μαζί με τον δικηγόρο του προκειμένου να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.

Ομόφωνα ένοχο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας τον αστυνομικό υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Βουλής που ενεπλάκη στο τροχαίο με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη τον Μάρτιο του 2021. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Ευκαιρία για αγορά ακινήτου από Γερμανούς συνταξιούχος η Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού τύπου

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο πυρηνικού ατυχήματος στον σταθμό της Ζαπορίζια, τον οποίο έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις, με την ευκαιρία της 38ης επετείου από την καταστροφή στο Τσερνόμπιλ.

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία στο Μπανγκλαντές εξαιτίας ακραίου κύματος καύσωνα, ενός από τα χειρότερα που έχουν καταγραφεί ποτέ. Οι θερμοκρασίες στη χώρα ξεπέρασαν την περασμένη εβδομάδα τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια. 21 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα