back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επενδυτικό ενδιαφέρον του Κατάρ για τον Πύργο Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Νέο επενδυτικό ενδιαφέρον δείχνει ο σεΐχης του Κατάρ Σέιχ Φαϊσάλ Αλ Θανί, ο οποίος εκτός από την εξαγορά εμβληματικών ξενοδοχείων της Αθήνας, έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για την αγορά του Πύργου Αθηνών.

Ο σεΐχης που έχει ήδη ολοκληρώσει την εξαγορά δύο ξενοδοχείων στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης ύψους 300 εκατ ευρώ, σχεδιάζει τώρα την είσοδο του αι στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά βάζοντας στο στόχαστρο τον πύργο Αθηνών.

Κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα και εξέφρασε την πρόθεσή του να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά μέσα από τον όμιλο Al Faisal Holding του οποίου ηγείται, με επίκεντρο τον τουρισμό και την ενέργεια.

Ο αδερφός του εμίρη του Κατάρ και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων του εμιράτου και πρόεδρος της Artic σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ στον ξενοδοχειακό κλάδο είτε με την απόκτηση υπαρχουσών μονάδων είτε με την μετατροπή υφιστάμενων κτιρίων. Ήδη έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να αποκτήσει τα ξενοδοχεία King George Μεγάλη Βρετάνια με την ΛΑΜΨΑ, στην οποία ανήκουν τα ξενοδοχεία να διαψεύδει κατηγορηματικά τη διενέργεια διαπραγματεύσεων .

Τα σχέδια του σεΐχη περιλαμβάνουν την ένταξη μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων δυναμικότητας 400 – 1000 δωματίων, στ χαρτοφυλάκιο της εταιρείας Artic υπό την προϋπόθεση να μην έχουν δανειακές υποχρεώσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Al Faisal Holdings, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικέ εταιρείες του Κατάρ, έχει βάλει στο μικροσκόπιο του το κέντρο της Αθήνας βολιδοσκοπώντας τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο τουριστικό real estate.

Ο σεΐχης ωστόσο επισκέφθηκε με τους συνεργάτες του τον πύργο Αθηνών κατά την πρόσφατη παραμονή του στην Αθήνα καθώς το συγκεκριμένο ακίνητο πληροί τις προϋποθέσεις.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα