back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνεργασία πολιτών για την σωτηρία χώρων πρασίνου της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Ημερίδα με θέμα: «Μητροπολιτικά Πάρκα, Ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι, κλιματική αλλαγή» αποφάσισαν να διοργανώσουν σύλλογοι κατοίκων της Αθήνας, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 10.30 το πρωί, στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ.

Οι φορείς διαμαρτύρονται για την συρρίκνωση ζωτικών χώρων πρασίνου στις συνοικίες (Άλσος Πεδίου Άρεως, Αττικόν Άλσος, Ακαδημία Πλάτωνος, Φιλοπάππου κ.α.) για οικιστικές επεκτάσεις στον Υμηττό και την καταστροφή ή υποβάθμιση χώρων της Αττικής, που έπρεπε να γίνουν Μητροπολιτικά πάρκα  όπως το Ελληνικό, Γουδή, Ελαιώνας, Πάρκο Α.Τρίτσης, Λιπάσματα Δραπετσώνας.

Η ισχύς εν τη ενώσει

«Τα θέματα που θα συζητηθούν στην ημερίδα είναι ο κίνδυνος καταστροφής των ελεύθερων χωρών της Αθήνας και ιδιαίτερα όσον αναφορά στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, το Ελληνικό, τον Ελαιώνα αλλά και μικρότεροι χώροι κοινόχρηστου πρασίνου όπως είναι το Πεδίον του Άρεως, η Ακαδημία Πλάτωνος, τα θέματα με τα ρέματα, κ.λ.π.», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο Γιώργος Βοζικάκης μέλος της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή». «Είδαμε ότι όλα αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν καλύτερα αν συγκεντρώναμε τις δυνάμεις μας όλοι οι φορείς και οι πολίτες, που αγωνίζονται για αυτά έτσι ώστε να μη προσπαθεί ο καθένας μόνος του για τον δικό του χώρο αλλά να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Ατό το νόημα έχει η διοργάνωση της ημερίδας. Να αναδείξει από την μία τα προβλήματα και τους κινδύνους τα οποία υπάρχουν, τι πρέπει  να κάνουμε εμείς για να σώσουμε τους τελευταίους ελεύθερους χώρους, που είναι ακόμα πιο αναγκαία η ύπαρξή τους, λόγω της κλιματικής αλλαγής».

infο

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/11/2019 στις 10.30 πμ, στην αίθουσα του κτιρίου επί της οδού Λάκωνος 9, Πάρκο ΚΑΠΑΨ (300μ από τον σταθμό Μετρό Πανόρμου)

Πρόγραμμα  Ημερίδας 

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα