back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Α. Λόπεζ-Συνέδριο ΓΓ ΕΛΚ: Θεωρούμε παράνομες τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Διαβάστε επίσης

Αυθαίρετες, παράνομες και μη αποδεκτές χαρακτήρισε τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας με την Λιβύη, ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ, Αντόνιο Λόπεθ, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ.

Εξέφρασε παράλληλα στήριξη στην Κύπρο και στον Νίκο Αναστασιάδη λέγοντας ότι θα συνεχίσουμε να καταδικάζουμε τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου.

«θα σταθούμε δίπλα στην Κύπρο, στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, με όλη την οικογένεια του ΕΛΚ. Θα συνεχίζουμε να καταδικάζουμε τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, που υποβαθμίζουν και τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού».

«Θεωρούμε ακόμα ως αυθαίρετες, παράνομες και μη αποδεκτές τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου του παράνομου Μνημονίου Συνεργασίας με την Λιβύη αλλά και την ρηματική διακοίνωση της Τουρκίας στον ΟΗΕ με συντεταγμένες μονομερώς ορισμένες που παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στις θαλάσσιες αυτές ζώνες», πρόσθεσε ο γ.γ του ΕΛΚ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα