back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα ζητήσουμε από το ΝΑΤΟ την αποδοκιμασία και την καταδίκη της Τουρκίας για την προκλητική συμπεριφορά της

Διαβάστε επίσης

Την καταδίκη της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ θα ζητήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας, στο Λονδίνο, την προσεχή Τετάρτη.

Από το βήμα του Συνεδρίου της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην τακτική ίσων αποστάσεων λέγοντας ότι «αδικεί κατάφωρα την πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας, ξέρει όμως να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο, με αφορμή την χθεσινή τοποθέτηση του γγ του ΕΛΚ, Αντόνιο Λόπεθ από το βήμα του 13ου Συνεδρίου, για «ξεκάθαρη καταδίκη της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας απ’ την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» και πρόσθεσε: «Όπως γυρίσαμε εμείς την πλάτη στις εμπρηστικές αναφορές, στη χθεσινή τελετή για τον αγωγό ΤΑΝΑP, έτσι και η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων. Κάτι που θα ζητήσω και από το ΝΑΤΟ, στην μεθαυριανή του Σύνοδο, στο Λονδίνο. Μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά αλλού μέλους της».

200.000 νοικοκυριά θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση πριν τα Χριστούγεννα

Έκτακτη ενίσχυση πριν τα Χριστούγεννα σε περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων, καθώς και την κατάθεση μέσα στις επόμενες εβδομάδες νομοσχεδίου «που θα ρυθμίζει την ανακοίνωση, την οργάνωση και την κατανομή των διαδηλώσεων», προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο κλείσιμο των εργασιών του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ.

Όπως τόνισε, το κοινωνικό μέρισμα θα κατευθυνθεί στους «πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες και τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ!»

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Σε ότι αφορά τις διαδηλώσεις, ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην χθεσινή εικόνα του κέντρου της Αθήνας που, όπως ανέφερε, «ήταν πάλι κλειστό γιατί πάλι κάποιοι λίγοι θέλησαν να ταλαιπωρήσουν τους πολλούς. Και ανεξάρτητα από το πόσοι ήταν οι ίδιοι, με το “έτσι θέλω” αποφάσισαν για τη ζωή όλων στην πρωτεύουσα, των καταστημάτων και των πελατών, των κατοίκων και των περαστικών, ακόμη και των ξένων επισκεπτών».

«Ε, λοιπόν, όχι. Η κανονικότητα -και η λέξη προέρχεται από τον “κανόνα”- θα έλθει και στους δρόμους», πρόσθεσε και προανήγγειλε την νομοθετική πρωτοβουλία λέγοντας ότι θα αναληφθεί «με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της συνάθροισης αλλά με βάση τον όγκο της και την επιβάρυνση που προκαλεί η διαμαρτυρία μερικών δεκάδων στη ζωή εκατομμυρίων.

«Γιατί αυτό σημαίνει, επιτέλους, να είσαι με τους πολλούς και όχι με τους λίγους», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «η ΝΔ δεν υποκύπτει και δεν θα επιτρέψει να υποκύψει στον κυβερνητισμό», ενώ τόνισε ότι αυτό το τριήμερο απέδειξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα. «Δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο», όπως είπε.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι «τα παλαιά πολιτικά σύνορα μεταφέρονται από το δίπολο Αριστερά-Δεξιά, στο δίλημμα “Πίσω ή Μπροστά”, κάτι, που πλέον καθιστά προοδευτική την πολιτική εκείνη που φέρνει ανάπτυξη”».

Τέλος υπογράμμισε ότι «το 13ο Συνέδριο, χωρίς τις αναγκαιότητες μιας επικείμενης πολιτικής μάχης ή την εύλογη εσωστρέφεια των εσωκομματικών αναδιατάξεων, ήταν ένα Συνέδριο σκέψης αλλά και αισιοδοξίας. Φρέσκο, σύγχρονο, ανοιχτό, ζωντανό. Με πολλούς νέους ανθρώπους γύρω μας και πολλές νέες ιδέες μέσα μας».

 

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα