back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δ. Κουτσούμπας: To KKE αντιμετώπισε χωρίς τακτικισμούς το θέμα με την ψήφο των αποδήμων

Διαβάστε επίσης

Το ΚΚΕ αντιμετώπισε χωρίς τακτικισμούς το θέμα με την ψήφο των αποδήμων με στόχο την εξεύρεση λύσης που θα διευκολύνει τους Έλληνες που εργάζονται και σπουδάζουν στο εξωτερικό να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμά από τον τόπο διαμονής, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Ανέφερε ότι οι άλλες πολιτικές δυνάμεις έδιναν την εντύπωση πως κυρίως μετρούσαν την ψήφο των αποδήμων ως κουκιά προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. Πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να κρυφτούν οι μεγάλες ευθύνες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ ότι χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι εξαναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα λόγω των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών. Πρόσθεσε ότι η διευκόλυνση που τους δίνει η νομοθετική ρύθμιση πρέπει να αξιοποιηθεί από τους απόδημους για να τιμωρηθούν οι πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για την ξενιτιά και τον ξεριζωμό τους. Υπογράμμισε ότι η πρόταση του ΚΚΕ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού έχει τύχει της αποδοχής μεγάλων τμημάτων του λαού και υπενθύμισε τους τρεις άξονες της πρότασης, για την ύπαρξη πραγματικών δεσμών με τη χώρα, τον ανώτατο χρόνο απουσίας ή τον ελάχιστο χρόνο παρουσίας στην Ελλάδα και την αυτοπρόσωπη παρουσία στα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού.

Αναφερόμενος στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης τόνισε ότι έχει χρεοκοπήσει η πολιτική που υποστηρίζει πως αν η Ελλάδα είναι το καλό παιδί του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ θα προστατεύσει δήθεν τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Τόνισε ότι ο άμεσος απεγκλωβισμός από τον θανατηφόρο εναγκαλισμό του ΝΑΤΟ μπορεί να ταρακουνήσει για καλά τα νερά και να φωτίσει μία άλλη διέξοδο. Σχολιάζοντας τους εκβιασμούς που κυοφορούνται στην περίπτωση που στις επόμενες εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι μια χαρά μπορούν να τα βρουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως τα βρήκαν και ψήφισαν από κοινού το 3ο επαίσχυντο μνημόνιο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα