back to top
19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

«Διδώ»: Το πέρασμά της από την Αττική – Ο καιρός της Πέμπτης

Διαβάστε επίσης

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που κατέγραψαν οι μετεωρολογικές κάμερες στην Αττική, από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Διδώ».

Στα χρονογραφήματα των των μετεωρολογικών καμερών, οι οποίες βρίσκονται στο Λόφο Βώκου της Νίκαιας και στο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης, καταγράφονται μοναδικές εικόνες που δείχνουν τον ουρανό της Αττικής.

Πώς θα κινηθεί η «Διδώ»

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα σταματήσουν τις απογευματινές ώρες.

Αντίθετα στην Πιερία, στην Ημαθία, στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας και ενδεχομένως στις Σποράδες θα συνεχιστούν έως τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Σύμφωνα με το meteo.gr, χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Αναλυτική ο καιρός της Πέμπτης από την ΕΜΥ:

Στην Αττική προβλεπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και νωρίς το πρωί στο Θερμαικό 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και στη Χαλκιδική σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα . Οι άνεμοι θα πνεόυν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5, στα δυτικά βορειοδυτικοί με την ιδια ένταση, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, και τη Δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.Τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο από -2 (μείον 2) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι ανεμοι στα βόρεια θα πνέουν  βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί μέχρι 6 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία εξασθενηση.  Οι ανεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες.Τα φαινόμενα που είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα