back to top
20 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

20 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 03:00

Διαβάστε επίσης

Ελληνοτουρκικά, ακρίβεια και επίσκεψη Ράμα στην Ελλάδα συνθέτουν το σκηνικό της πολιτικής αντιπαράθεσης, με φόντο και την συνέντευξη του πρωθυπουργού στο protothema.gr.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας απάντησε στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την έλευσή του στη χώρα μας, με ανάρτησή του στο Χ, στην οποία αναφέρει ότι αυτή γίνεται στο πλαίσιο μιας προγραμματισμένης σειράς επισκέψεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και προσθέτει «όπως σωστά τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα».

Σε συνέντευξή του στο protothema.gr ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο Έντι Ράμα «δεν έρχεται ως προσκεκλημένος της ελληνικής κυβέρνησης» κι έκανε λόγο «για μια περιττή και αχρείαστη επιλογή».

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για μη συνεκτική εξωτερική πολιτική στα Δυτικά Βαλκάνια και τον κ. Μητσοτάκη ότι λειτουργεί ως κομματάρχης και όχι ως πρωθυπουργός.

Μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά η ακρίβεια. Έξι στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι «μόλις τα βγάζουν πέρα», σύμφωνα με την έρευνα της Οικονομικής Συγκυρίας του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών του ΙΟΒΕ. Το 56% εκτιμά πως θα υπάρξει νέα άνοδος των τιμών με τον ίδιο ή και ταχύτερο ρυθμό το προσεχές διάστημα και μόλις το 17% δηλώνει ότι αναμένει μια σταθερότητα.

«Η Ελλάδα δεν είναι πρωταγωνιστής στην ακρίβεια, άσχετα αν ο πολίτης αισθάνεται ότι υπάρχει ακρίβεια, γιατί υπάρχει», υποστήριξε ο πρωθυπουργός στο protothema.gr. Αναγνώρισε ωστόσο ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση μείωσης του ΦΠΑ.

«Ούτε μια λέξη αυτοκριτικής για την καθημερινότητα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το να μειώσεις τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά για όσο διαρκεί η κρίση και να κάνεις ελέγχους στην αγορά για να περάσει η μείωση στο προϊόν και όχι στην τσέπη του επιχειρηματία, είναι μια λύση που έχουμε προτάξει. Δεν την αξιοποίησε η ΝΔ» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Θρίαμβος του δεξιού αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO και ιστορική ήττα των σοσιαλ-δημοκρατών στις διπλές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στη Βόρεια Μακεδονία.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Στέβο Πεντάροφσκι παραδέχθηκε την ήττα του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στον οποίο επικράτησε η δεξιά Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα – Ντάβκοβα.

Στις βουλευτικές εκλογές, με καταμετρημένο το 93% των ψήφων, το VMRO συγκεντρώνει ποσοστό 43% και καταλαμβάνει 59 έδρες στη Βουλή που απαρτίζεται από 120 βουλευτές. Το απερχόμενο κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα καταποντίστηκε, λαμβάνοντας ποσοστό μόλις 15% και 19 έδρες.

Θερμή υποδοχή στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα επιφύλαξε στο δημαρχείο Κωνσταντινούπολης ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Είναι δέσμευσή μας να συνεργαστούμε στενά για την ευημερία των πολιτών και την πρόοδο των ιστορικών πόλεών μας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων εκφράζοντας την ελπίδα «να επικρατήσουν οι προοδευτικές φωνές κόντρα στον λαϊκισμό και τη μισαλλοδοξία», όπως είπε.

Κλειστή έως και την Κυριακή θα παραμείνει στην Αττική Οδό η αριστερή λωρίδα στο ύψος του κόμβου Κηφισίας προς αεροδρόμιο, λόγω προγραμματισμένων εργασιών βαριάς συντήρησης.

Στην αθλητική σας ενημέρωση,

Πολύ μεγάλη νίκη με σκορ 63-59 πήρε ο Ολυμπιακός επί της Μπαρτσελόνα μέσα στη Βαρκελώνη, έκανε το 3-2 στις νίκες και πήρε τεράστια πρόκριση για 3η συνεχόμενη φορά στο Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στις 24-26 Μαΐου, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό.

Στον άλλο ημιτελικό ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθεί με τη Φενέρμπαχτσε.

Στο ποδόσφαιρο, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 2-1 της Μπάγερν Μονάχου στην Ισπανία παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου την 1η Ιουνίου στο Στάδιο Γουέμπλεϊ θα αντιμετωπίσει τη Ντόρτμουντ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις και μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και το βράδυ βορειοανατολικοί ενισχυόμενοι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία από 14ρις έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα