back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τι λένε οι Αθηναίοι για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Ενθουσιασμένος δηλώνει ο κόσμος από την εικόνα του χριστουγεννιάτικου στολισμού σε πλατείες και δρόμους της πρωτεύουσας.

Την παράσταση κλέβει για φέτος το φυσικό πανύψηλο έλατο της πλατείας Συντάγματος, με τους καταστηματάρχες και τους περαστικούς να δηλώνουν ότι η νέα χριστουγεννιάτικη όψη της Αθήνας αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να νιώσουν την μαγεία των ημερών. Την πλατεία  στολίζει ένα 17μετρο δέντρο γεμάτο φωτάκια συνολικού μήκους 2,5 χιλιομέτρων και αστέρια σε κόκκινες και χρυσές αποχρώσεις, αλλά και ειδικοί μηχανισμοί φωτός συνθέτουν το εορταστικό σκηνικό στην Πλατεία Συντάγματος, λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2019 και υποδεχθούμε το 2020.

Ο κόσμος εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένος από τον στολισμό στους δρόμους, τονίζοντας ότι ιδιαίτερα τα βράδια η ατμόσφαιρα είναι μαγική με τα πολύχρωμα λαμπιόνια και τα γιγαντοαστέρια της Βηθλεέμ με τον φαντασμαγορικό φωτισμό τυπου LED που υπάρχουν σε πολλά σημεία της Αθήνας, όπως για παράδειγμα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην διασταύρωση με την οδό Μακρυγιάννη.

Σημείο αναφοράς για αυτά τα Χριστούγεννα η πλατεία Συντάγματος με τον κόσμο να τονίζει ότι έρχεται να δει από κοντά το φυσικό έλατο και παράλληλα να βγάλει μια φωτογραφία selfie στο κινητό του. Είναι χαρακτηριστικό ότι μια ηλικιωμένη κυρία μας είπε ότι μόλις κατέβηκε στην στολισμένη Αθήνα άλλαξε η διάθεση και η ψυχολογία της. Κάποιοι άλλοι μας είπαν ότι η φετινή νυχτερινή χριστουγεννιάτικη στολισμένη Αθήνα αποτελεί αξία ανεκτίμητη, τονίζοντας ότι αποτελεί την πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης.

Τέλος, την πλατεία Κοτζιά, απέναντι από το δημαρχιακό Μέγαρο, στολίζει ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο που γύρω του φαίνεται να πετούν πεταλούδες σε ασημί ιλουστρασιόν χρώμα.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα