back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Περιδιάβαση στο Διεθνή Τύπο

Διαβάστε επίσης

Για πρώτη φορά τα τελευταία 200 και πλέον χρόνια, οι πιστοί δεν θα μπορέσουν να παραστούν στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων, όπου συνεχίζονται οι εργασίες ανοικοδόμησης μετά την καταστροφική φωτιά.

«Δεν θα τελεστεί μεταμεσονύχτια τελετή στη Νοτρ Νταμ. Η τελευταία φορά που αυτό συνέβη ήταν κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Από το 1803, τελούνταν πάντα χριστουγεννιάτικες τελετές στην Παναγία των Παρισίων» είπε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος τύπου της επισκοπής του Παρισιού.

Ενώ διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντε Λιόν χτες, στο Παρίσι, την ώρα που οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών ενώσεων απειλούν να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, ενώ η απεργία κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού διανύει την 19η ημέρα της.

Αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών συγκρούστηκαν με περίπου 30 διαδηλωτές στη Γκαρ ντε Λιόν, έναν από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς λεωφορείων της γαλλικής πρωτεύουσας, όπως φαίνεται και στα πλάνα που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός BFM.

Οι διαδηλωτές έριξαν φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα, με αποτέλεσμα ο καπνός να φθάσει στο εσωτερικό του σταθμού.

Από τις απεργίες, που διαταράσσουν τις προετοιμασίες των Χριστουγέννων, επηρεάστηκαν και άλλοι κεντρικοί σταθμοί του Παρισιού όπως η Γκαρ ντι Νορ, που διαχειρίζεται τα δρομολόγια των τρένων Eurostar προς το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες και η Γκαρ ντε λ’ Εστ.

Πετρελαϊκός Τομέας

Τα μέλη του συνδικάτου CGT ψήφισαν υπέρ της διακοπής της παραγωγής στο διυλιστήριο της Total στο Γκρανπουί, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του συνταξιοδοτικού συστήματος, έγινε σήμερα γνωστό από έναν συνδικαλιστή.

«Η απόφαση ελήφθη να σταματήσουμε (την παραγωγή) στο Γκρανπουί, με μικρή πλειοψηφία. Η διοίκηση μας ζήτησε περιθώριο μιας ώρας για να εξετάσει την κατάσταση» είπε ο συνδικαλιστής.

Η διακοπή της παραγωγής στο διυλιστήριο της PetroIneos στο Λαβερά με παραγωγή 210.000 βαρελιών την ημέρα ξεκίνησε χθες, έπειτα από τη διεξαγωγή μιας ανάλογης ψηφοφορίας από το CGT.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Γαλλίας διαβεβαίωσε σήμερα ότι ο εφοδιασμός σε καύσιμα των βενζινάδικων συνεχίζεται κανονικά.

«Όλα τα διυλιστήρια στην ηπειρωτική Γαλλία συνεχίζουν την παραγωγή, με έξι στα επτά διυλιστήρια να συνεχίζουν κανονικά τις μεταφορές» τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Το σκληροπυρηνικό συνδικάτο CGT, που ηγείται των κινητοποιήσεων στον βιομηχανικό τομέα, διαμηνύει ότι δεν θα κηρύξει εκεχειρία ενόψει των Χριστουγέννων.

Συγκοινωνίες

Εξάλλου, οι απεργοί θέλουν να «κρατήσουν ζωντανή τη φλόγα» κατά τη διάρκεια των εορτών, με τις κινητοποιήσεις να συνεχίζουν να παραλύουν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Έπειτα από ένα πολύ περίπλοκο Σαββατοκύριακο «εξόδου» για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, σήμερα μονάχα το 40% των τρένων υψηλής ταχύτητας και των τρένων εξπρές του περιφερειακού δικτύου κυκλοφορούν και το 20% των τρένων στα προάστια του Παρισιού.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, η κυκλοφορία παραμένει περιορισμένη, με τα δρομολόγια να εκτελούνται κανονικά σε μονάχα δύο γραμμές του μετρό από τις συνολικά 16.

«Η ελεύθερη άσκηση του δικαιώματος της απεργίας δεν είναι ένα δικαίωμα προκειμένου να καταπατά, να εμποδίζει και να εκφοβίζει τους ταξιδιώτες» είπε η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Ελιζαμπέτ Μπορν.

Η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί αύριο, παραμονή των Χριστουγέννων: τα τρένα στα προάστια της περιοχής του Παρισιού θα σταματήσουν σταδιακά να κυκλοφορούν από τις 18.00 έως τουλάχιστον το απόγευμα της Τετάρτης, προειδοποίησε η Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων (SNCF).

Η απεργία δεν επηρεάζει μονάχα τις δημόσιες συγκοινωνίες, αλλά και άλλους τομείς, όπως τους χορευτές της Όπερας του Παρισιού.

Σχεδόν 8 εκατομμύρια ευρώ σε εισπράξεις στα εκδοτήρια εισιτηρίων έχουν χαθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων την 5η Δεκεμβρίου, έγινε σήμερα γνωστό από τη διοίκηση. Έως σήμερα, 45 παραστάσεις όπερας και μπαλέτου έχουν ακυρωθεί.

Οι χορευτές της Όπερας του Παρισιού αρνούνται να χάσουν το ειδικό καθεστώς του συνταξιοδότησης, που χρονολογείται από το 1698, που τους επιτρέπει να βγουν στη σύνταξη στα 42 τους.


Το προ-καταγεγραμμένο μήνυμα, το οποίο θα προβληθεί το πρωί των Χριστουγέννων, έχει επίσης σημεία που θεωρούνται έμμεση αναφορά στο Brexit, καθώς η βασίλισσα προτρέπει το έθνος που είναι διχασμένο λόγω Ευρώπης να «αφήσει πίσω τις διαφορές» και «να τιμήσει την ελευθερία και τη δημοκρατία» που κέρδισε στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Αναφερόμενη στο παράδειγμα του Ιησού, η βασίλισσα θα πει «πως τα μικρά βήματα προς την πίστη και την ελπίδα μπορούν να ξεπεράσουν τις διαχρονικές διαφορές». Θα προσθέσει: «Το μονοπάτι, φυσικά, δεν είναι πάντα ομαλό και μπορεί κάποιες φορές φέτος να έμοιαζε αρκετά ανώμαλο» χωρίς ωστόσο να εξηγεί τι εννοεί με τη φράση «ανώμαλο». Αυτή θεωρείται η πρώτη φορά που το μήνυμα της βασίλισσας περιλαμβάνει αναφορές σε ζητήματα που αφορούν την προσωπική ζωή της οικογένειας, όπως η πολύκροτη υπόθεση του Άντριου που εξελίχθηκε σε σκάνδαλο για το Παλάτι. Το φετινό μήνυμα καταγράφηκε σε αίθουσα του κάστρου, πριν ο Πρίγκιπας Φίλιππος κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο για θεραπεία για μια προϋπάρχουσα κατάσταση. Η βασίλισσα κάθεται σε ένα γραφείο με φωτογραφίες της οικογένειάς της ακουμπισμένες δίπλα της. Μια εικόνα δείχνει τον Δούκα και τη Δούκισσα του Κέμπριτζ και τα παιδιά τους, τον Πρίγκιπα Τζορτζ, την Πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον Πρίγκιπα Λούις. Δεν υπάρχει όμως φωτογραφία της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, που περνάνε τα Χριστούγεννα στον Καναδά. Υπάρχει επίσης μια ασπρόμαυρη εικόνα του πατέρα της Βασίλισσας, του βασιλιά Γεωργίου VI. Η απουσία του βασιλικού ζευγαριού από τις φωτογραφίες δίπλα στη Βασίλισσα έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στον βρετανικό.

Ο Μπόρις Τζόνσον στο πρώτο του χριστουγεννιάτικο μήνυμα προς τους Βρετανούς ως πρωθυπουργός τους ζήτησε «να γιορτάσουν τα καλά που θα έρθουν».

Μάλιστα στο μήνυμά του ανέφερε τη λέξη Brexit μόνο μία φορά. Ο Τζόνσον, μετά την εκλογική του νίκη στις 12 Δεκεμβρίου, θα περάσει τα Χριστούγεννα με τη σύντροφό του Κάρι Σίμοντς και το σκυλάκι τους στο νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Στην αρχή του μηνύματός του προς τους Βρετανούς αναφέρεται «σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο του χρόνου», «κατά την οποία ό,τι και να έχει συμβεί στο παρελθόν έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε όλα τα καλά στον κόσμο και να περάσουμε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μας».

Μιλώντας μπροστά από ένα φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο ο Συντηρητικός ηγέτης προτρέπει τους συμπολίτες του να σκεφτούν τη χρονιά που πέρασε και για γιορτάσουν «τα καλά πράγματα που έρχονται», προτού προσθέσει: «Προσπαθήστε να μην τσακωθείτε πολύ με τα πεθερικά σας ή με οποιονδήποτε άλλο».

Ο Τζόνσον καλεί μάλιστα τους Βρετανούς να «σκεφτούν τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο που υφίστανται διώξεις». Εκείνοι «θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα ιδιωτικά, μυστικά, ακόμη και σε ένα κελί». «Ως πρωθυπουργός είναι κάτι που θέλω να αλλάξω», υπογράμμισε. Τέλος ο Βρετανός πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους όσοι θα εργάζονται την ημέρα των Χριστουγέννων, ανάμεσά τους το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας και τους αστυνομικούς.

—-

H Nεοζηλανδική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι τερματίζει τις έρευνες για να βρεθούν τα πτώματα των δύο ανθρώπων που επισήμως θεωρούνται ακόμη αγνοούμενοι — θεωρείται σίγουρο ότι είναι νεκροί — μετά την έκρηξη του ηφαιστείου που είναι γνωστό με την ονομασία Ουακαάρι, στο Νησί Γουάιτ, την 9η Δεκεμβρίου.

«Η έρευνα για τα δύο αγνοούμενα θύματα (…) ανεστάλη», ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιφέρειας Μπέι οβ Πλέντι, ο Άντι Μακγκρέγκορ.

«Οι οικογένειες των δύο αγνοουμένων ανθρώπων ενημερώθηκαν για αυτή την απόφαση. Η αστυνομία παραμένει έτοιμη να ανταποκριθεί εάν έρθουν στο φως νέες πληροφορίες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι δύο αγνοούμενοι είναι η 17χρονη μαθήτρια Γουαϊνόνα Λάνγκφορντ από την Αυστραλία ο 40χρονος τουριστικός οδηγό Χέιντεν Μάρσαλ-Ίνμαν από τη Νέα Ζηλανδία. Τα πτώματά τους πιστεύεται ότι παρασύρθηκαν από τα νερά του ωκεανού που περιβάλλει το ακατοίκητο ηφαιστειογενές νησί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι ένας από τους ανθρώπους που είχαν υποστεί εγκαύματα στην έκρηξη του ηφαιστείου υπέκυψε στο νοσοκομείο του Όκλαντ όπου νοσηλευόταν το βράδυ της Κυριακής, γεγονός που έκανε ακόμη πιο βαρύ τον επίσημο απολογισμό: 17 νεκροί, 2 αγνοούμενοι.

Τα περισσότερα θύματα της ηφαιστειακής έκρηξης ήταν τουρίστες, Αυστραλοί πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι Αυστραλίας.


Μπροστά στο μάλλον σπάνιο θέαμα ενός καγκουρό που… απολαμβάνει το μπάνιο του στην αυλή σπιτιού εν μέσω πυρκαγιών και καύσωνα βρέθηκε μία οικογένεια στην Αυστραλία, την ώρα που οι πυροσβέστες της χώρας καλούνται να σώσουν την άγρια πανίδα και χλωρίδα από τις φονικές φωτιές.

Με τις θερμοκρασίες στη χώρα να φτάνουν σε επίπεδα – ρεκόρ την προηγούμενη εβδομάδα, το οποίο αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση όσον αφορά τις πυρκαγιές, οι υπεύθυνοι καταφυγίων ζώων και οι οργανώσεις διάσωσης αντιμετωπίζουν το δίλημμα: να προχωρήσουν στην εκκένωση των περιοχών που απειλούνται ή να διακινδυνεύσουν να παραμείνουν και να προσπαθήσουν να προστατεύσουν εκεί τα ζώα;

Ορισμένοι πληθυσμοί κοάλα και νυχτερίδων του είδους «ιπτάμενων αλεπούδων» (ή πτερόποδες) έχουν αφανιστεί, την ώρα που καγκουρό, κοάλα και έχιδνες εντοπίζονται να αναζητούν καταφύγιο σε αστικές περιοχές.

Μολονότι δεν ανήκουν σε ένα είδος που να είναι γνωστό για τις κολυμβητικές του ικανότητες, καγκουρό ψάχνουν για μέρη με νερό, συνήθως στην φύση, εξαιτίας της υπερβολικής ζέστης.

Ωστόσο μια οικογένεια στην περιοχή Χάντερ της Νέας Νότιας Ουαλίας βιντεοσκόπησε ένα καγκουρό που είχε βουτήξει στην πισίνα τους την ώρα που η θερμοκρασία έφτανε τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Η άγρια πανίδα και χλωρίδα της Αυστραλίας έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τις πυρκαγιές, οι οποίες έχουν καταστρέψει περισσότερα από 30 εκατομμύρια στρέμματα εκτάσεων χαμηλής βλάστησης και έχουν στοιχίσει τη ζωή ήδη σε εννιά ανθρώπους.

Για “επείγουσα κατάσταση για τη δημόσια υγεία” στο Σίδνεϊ λόγω των τοξικών καπνών που έχουν προκληθεί από τις πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και εβδομάδες γύρω από την μεγαλύτερη αυτή πόλη της Αυστραλίας, προειδοποιούν και οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας.


Συνολικά 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν σοβαρά όταν λεωφορείο το οποίο μετέφερε 37 επιβάτες έπεσε σε χαράδρα στην επαρχία Νότια Σουμάτρα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της νήσου Σουμάτρας της Ινδονησίας, χθες βράδυ.
—-
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι η καταδίκη πέντε Σαουδαράβων στην εσχάτη των ποινών από τη σαουδαραβική δικαιοσύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι τον Οκτώβριο του 2018 στην Κωνσταντινούπολη είναι «ένα σημαντικό βήμα».

«Οι σημερινές ετυμηγορίες είναι ένα σημαντικό βήμα για να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για το φρικτό αυτό έγκλημα», δήλωσε στους δημοσιογράφους υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Ενώ η Τουρκία και αρκετές οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων επέκριναν έντονα την απόφαση δικαστηρίου του Ριάντ, που απήλλαξε των κατηγοριών δύο από τους βασικούς ύποπτους, ο Αμερικανός αξιωματούχος περιορίστηκε να ζητήσει «περισσότερη διαφάνεια» στη Σαουδική Αραβία, στενή σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Συνεχίζουμε να τους ασκούμε πίεση για περισσότερη διαφάνεια και για να λογοδοτήσουν όλοι όσοι ευθύνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρότι η αμερικανική Γερουσία θεωρεί ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είναι «υπεύθυνος» για τον θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ μερίμνησε ώστε να μην αποδοθεί μια τέτοια ευθύνη στον πρίγκιπα δίνοντας προτεραιότητα στη διατήρηση των καλών σχέσεων με το σαουδαραβικό βασίλειο.

Ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική Βουλή έλαβε σήμερα η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, με την ψηφοφορία να είναι συνδεδεμένη με την οριστική έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού του 2020. Τριακόσιοι τριάντα τέσσερις βουλευτές ψήφισαν υπέρ, διακόσιοι τριάντα δυο κατά, ενώ τέσσερις επέλεξαν την αποχή.

Στα κύρια σημεία του προϋπολογισμού περιλαμβάνεται η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η μείωση των κρατήσεων για τους χαμηλόμισθους, η αναβολή της αύξησης του φόρου προστιθέμενης αξίας και ο περιορισμός των πληρωμών με μετρητά.

Έπειτα από διαμαρτυρίες των παραγωγών, περιορίσθηκαν σημαντικά οι νέοι φόροι επί των πλαστικών αντικειμένων και των αναψυκτικών με ζάχαρη, οι οποίοι θα επιβληθούν από τον ερχόμενο Ιούλιο. Παράλληλα, σε ότι αφορά τα λαχεία, το ιταλικό Δημόσιο αυξάνει στο 20% των φόρο που θα εισπράττει από κέρδη άνω των πεντακοσίων ευρώ, ενώ για τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια θα επιβάλλεται ο ίδιος φόρος, ο οποίος θα ισχύει, όμως, από διακόσια ευρώ και πάνω.

Τελικά δεν συμπεριελήφθησαν στον προϋπολογισμό η νομιμοποίηση των προϊόντων που περιέχουν χαμηλό ποσοστό κάνναβης, το οποίο δεν ξεπερνά το 0,5% ούτε η υιοθέτηση του «φόρου Τόμπιν» επί των διεθνών χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

—-
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εγκαινίασε τη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τη Ρωσία με την χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Μόσχα από την Ουκρανία το 2014.

«Πρόκειται για ένα χαρούμενο και πολύ σημαντικό γεγονός για την Κριμαία, για τη νότια Ρωσία και για όλη τη χώρα», σημείωσε ο Πούτιν, εκτιμώντας ότι η κατασκευή αυτής της γραμμής αποδεικνύει ότι η Μόσχα είναι σε θέση να υλοποιήσει κολοσσιαία προγράμματα υποδομών.

«Με τη δουλειά, το ταλέντο, την αποφασιστικότητα και την προσήλωσή σας στο στόχο αποδείξατε ότι η Ρωσία είναι ικανή να υλοποιήσει τέτοια έργα υποδομών παγκόσμιας κλίμακας. Στο κάτω-κάτω, πρόκειται για τη μακρύτερη γέφυρα όχι μόνο στη Ρωσία αλλά σε όλη την Ευρώπη. Και αποδείξατε ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τέτοια σχέδια χρησιμοποιώντας τις δικές μας τεχνολογικές ικανότητες», είπε απευθυνόμενος στους εργάτες.

Ο Πούτιν επιβιβάστηκε και ο ίδιος στο τρένο που διέσχισε τη γέφυρα που κατασκεύασαν Ρώσοι μηχανικοί για να συνδέσουν την Κριμαία με τη νότια Ρωσία αφού μετά την προσάρτηση έκλεισε η προηγούμενη γραμμή, η οποία περνούσε από το έδαφος της Ουκρανίας.

Τον Ρόμπερτ Μπλερ όρισε ειδικό επιτετραμμένο της κυβέρνησής του για τη διεθνή τηλεπικοινωνιακή πολιτική ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αναθέτοντάς του να συμβάλει στις κινήσεις ως προς τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και μεταφοράς δεδομένων πέμπτης γενεάς (5G) σε στενή συνεργασία με τον Λάρι Κάντλοου, σύμβουλο του Λευκού Οίκου για οικονομικά ζητήματα.

Ανώτερος σύμβουλος του γενικού γραμματέα της αμερικανικής προεδρίας Μικ Μαλβέινι, ο Μπλερ αψήφησε την κλήτευση που του επιδόθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στο πλαίσιο της έρευνας για το αν και κατά πόσο ο Τραμπ άσκησε καταχρώμενος το αξίωμά του πίεση στην Ουκρανία ώστε να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος ενός πολιτικού του αντιπάλου, του αμερικανικού πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ θέλει ο Μπλερ να κληθεί να καταθέσει στη Γερουσία, όπου θα διεξαχθεί η δίκη του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, που αναμένεται να αρχίσει τον Ιανουάριο. Ο πρόεδρος της Γερουσίας, ο Ρεπουμπλικάνος Μιτς Μακόνελ, δεν έχει αποδεχθεί το αίτημα.

Ο Μπλερ θα συνεχίσει να είναι σύμβουλος του προέδρου και ανώτερος σύμβουλος του γενικού γραμματέα της προεδρίας, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Η ανάθεση του νέου ρόλου στον Μπλερ καταγράφεται εν μέσω της διεθνούς εκστρατείας της Ουάσιγκτον στο στόχαστρο της οποίας βρίσκεται ο κινεζικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας Huawei. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να πείσει τους συμμάχους της να αποκλείσουν τη Huawei από όλες τις δημόσιες συμβάσεις για την κατασκευή δικτύων 5G, καθώς λέει πως η εταιρεία ενδέχεται να κατασκοπεύει τους πελάτες της για λογαριασμό του Πεκίνου.

Επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφαλείας, η κυβέρνηση Τραμπ έβαλε τη Huawei στη μαύρη λίστα ως προς το εμπόριο τον Μάιο, απαγορεύοντας σε όλες τις εταιρείες που παράγουν αγαθά στις ΗΠΑ να την προμηθεύουν εάν δεν εξασφαλίσουν προηγουμένως ειδική άδεια.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε τον περασμένο μήνα ότι το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει ακόμη αυστηρότερους τους περιορισμούς στις εξαγωγές αγαθών που προορίζονται για την κινεζική εταιρεία, της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευάστριας εξελιγμένων κινητών τηλεφώνων στον κόσμο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα