back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τον Φεβρουάριο παραδίδεται η νέα πλατεία Ομονοίας

Διαβάστε επίσης

Τον Φεβρουάριο θα παραδοθεί η νέα πλατεία Ομονοίας. Την αποκάλυψη έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αξιώτης ο οποίος μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε ότι πλέον τα έργα βρίσκονται στην τελική φάση και τον επόμενο μήνα θα γίνουν τα εγκαίνια της πλατείας σύμβολο για το Δήμο Αθηναίων.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Μπακογιάννης από την πρώτη στιγμή της εκλογής του είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έργα στην πλατεία Ομονοίας τα οποία είχαν “παγώσει” δύο χρόνια εξαιτίας των προβλημάτων στεγανότητας αλλά και στατικών του έργου καθώς από κάτω της βρίσκονται οι σταθμοί του ηλεκτρικού και του μετρό. Τελικά την λύση την έδωσαν χορηγοί που προσέφεραν τα κονδύλια που απαιτούσε το έργο τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου στην πλατεία Ομονοίας, όπως είχε αποκαλύψει ο “Αθήνα 9,84”, θα δεσπόζει σιντριβάνι με διάμετρο 30 μέτρων, 13 πίδακες νερού, 188 δέσμες νερού και 90 υποβρύχιους προβολείς. Ένας πίδακας που θα εξακοντίζει νερό σε ύψος 20 μέτρων θα βρίσκεται στο κέντρο του σιντριβανιού. Τέσσερις πίδακες θα βρίσκονται σε ακτίνα 12 μέτρων και θα πετούν νερό σε ύψος 14 μέτρων. Άλλοι οκτώ πίδακες θα βρίσκονται σε ακτίνα 17 μέτρων και θα πετούν νερό σε ύψος 8 μέτρων. Περιφερειακά στα 30 μέτρα και μέσα από κυκλικό αγωγό θα πετάγονται 188 δέσμες νερού με ύψος κορυφής τα 5 μέτρα.

Ο στόχος του δήμου είναι η πλατεία Ομονοίας να θυμίζει την αρχική της μορφή τις περασμένες δεκαετίες όπου ένα συντριβάνι δέσποζε δίνοντας μια διαφορετική εικόνα της Αθήνας που τότε είχε ξεκινήσει να οικοδομείται.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκαν πρόστιμα 180.000 ευρώ σε έξι εταιρίες για παράνομες διαφημίσεις και φωτεινές επιγραφές που αντίκειται στην νομοθεσία.

Γιώργος Μανουσακάκης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα