back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ο πρώην Πρόεδρος της Προσωρινής Διοίκησης της ΕΠΟ Γιάννης Δρόσος στον Αθήνα 9.84: “Δεν έχει απομακρυνθεί το Grexit από το ελληνικό ποδόσφαιρο”

Διαβάστε επίσης

“Δεν έχει απομακρυνθεί το Grexit από το ελληνικό ποδόσφαιρο” τόνισε στον Αθήνα 9.84 και τον Αρη Τόλιο ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών και πρώην Πρόεδρος της Προσωρινής Διοίκησης της ΕΠΟ Γιάννης Δρόσος. Διευκρίνισε ότι : “Η εφαρμογή της τροπολογίας για τις ποινές σε περίπτωση πολυϊδιοκτησίας έχει ως συνέπεια τον κίνδυνο εξόδου από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εάν δεν έχει την έγκριση από τις ΕΠΟ, ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ ,επισημαίνοντας ότι “το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να σταθεί στα πόδια του”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

“Φιάσκο η αλλαγή των ποινών ,δηλαδή το αν πρέπει να υποβιβαστεί ή όχι μια ομάδα . Το υπέδειξε η ΟΥΕΦΑ και με τρόπο που δεν τον αξίζαμε ως χώρα .Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν αλλάζουν οι κανόνες . Εδωσε η ΟΥΕΦΑ στην ελληνική κυβέρνηση μαθήματα κράτους δικαίου ,τα οποία ίσως δεν χρειαζόμασταν” υπογράμμισε ο κ. Δρόσος.

Όπως σημείωσε ο πρώην Πρόεδρος της Προσωρινής Διοίκησης της ΕΠΟ “στο παράρτημα Α του Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΠΟ προβλέπεται ποινή υποβιβασμού, για αποδεδειγμένη συνιδιοκτησία. Αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο από την ΕΠΟ και προφανώς μπορεί να αλλάξει μόνο σε συνεννόηση με την ΦΙΦΑ -ΟΥΕΦΑ . Είπε ότι κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του πρωταθλήματος αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν. Παλαιότερα πολλές φορές κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος ,εν όψει και συγκεκριμένων εκδικάσεων άλλαζαν οι κανονισμοί ,ούτως ώστε η έκβαση των εκδικάσεων να είναι εκείνη που έφερνε ο αλλαγμένος κανονισμός και όχι εκείνος με τον οποίο ξεκίνησε το πρωτάθλημα” σημείωσε.

Και πρόσθεσε : “Η εφαρμογή του νόμου χωρίς να διεξέλθει από τις ποδοσφαιρικές διαδικασίες ΦΙΦΑ -ΟΥΕΦΑ -ΕΠΟ έχει ως συνέπεια τον κίνδυνο αποβολής της Ελλάδας από αυτές .Πρέπει να αλλάξει . Δεν μπορεί οι ποδοσφαιρικοί ρυθμιστικοί κανόνες να αλλάξουν οι ίδιοι. Δεν μπορεί να γίνει με νόμο. Εάν οι ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ και ΕΠΟ συμφωνήσουν στη ψήφιση μιας τροποποίησης παράλληλης με αυτή που ψήφισε -με άσφαιρα πυρά η Βουλή – αυτό θα το κάνει επειδή θα το θέλει η ίδια ,όχι επειδή το επιβάλλει κάποιος νόμος. Η συνεργασία με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ είναι καλό πράγμα. Και ο κ. Βασιλειάδης είχε υπογράψει ένα συνυποσχετικό μαζί τους, κάτι ανάλογο είχε γίνει και με τον κ. Κοντονή, όπως και με άλλους παλαιότερα. Δεν διεξάγεται στο υπερπέραν το ελληνικό πρωτάθλημα και σε πολλά θέματα η ελληνική επικράτεια εφάπτεται με διάφορους τομείς της κοινωνίας. Καλώς ήρθε το VAR. Κακώς ήρθε κουτσουρεμένο, αλλά καλώς ήρθε. Όποιος χτυπάει το VAR, χτυπάει την ακεραιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. ”

Τέλος ο κ. Δρόσος υπογράμμισε ότι “δεν έχει απομακρυνθεί το Grexit από το ελληνικό ποδόσφαιρο”. Όπως είπε “δεν το θέλω, αλλά δεν μπορώ και να το αποκλείσω. Εκτιμώ ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση καινούργιας Διοικούσας Επιτροπής .Υπάρχει θέμα και τεχνικής και θεσμικής ενίσχυσης . Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να σταθεί στα πόδια του . Ο κ. Γεραπετρίτης αντιμετώπισε με ερασιτεχνισμό το θέμα ,με την τροπολογία που έφερε στη Βουλή. Ο κ. Τσέφεριν είπε “σταματήστε” διότι θα υπάρχει Grexit. Είναι… κακά σκυλιά στην ΟΥΕΦΑ και μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, για να λύσουν το θέμα” κατέληξε ο πρώην Πρόεδρος της Προσωρινής Διοίκησης της ΕΠΟ Γιάννης Δρόσος.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα