back to top
23.8 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Ε. Χριστοφιλοπούλου: Οι αντιδράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο έδειξαν τη δύναμη της Ελλάδας στην ΕΕ

Διαβάστε επίσης

Για την πολιτική επικαιρότητα αλλά και τους λόγους που έθεσε την υποψηφιότητά της για Ευρωβουλευτής, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου η υποψήφια με την ΝΔ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην ‘Άγκυρα

«Είναι σημαντικό να κρατούνται οι δίαυλοι επικοινωνίας. Στην ατζέντα δεν υπάρχουν τα καυτά θέματα – εθνικά- για τα οποία υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες και διαφορές, ωστόσο έχουν μεγάλη σημασία τα υπόλοιπα θέματα που θα συζητηθούν».

Β. Μακεδονία- Συμφωνία Πρεσπών

Χαρακτήρισε προκλητική και προσβλητική τη στάση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα, να αποκαλέσει κατά την ορκωμοσία της τη χώρα της ως “Μακεδονία”.
«Με τις αντιδράσεις και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, είδαμε την δύναμη της Ελλάδας στην ΕΕ. Με το πρώτο διάβημα της Ελληνικής κυβέρνησης τόσο η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν όσο και ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Σαρλ Μισέλ είπαν το αυτονόητο, αν δεν τηρηθούν η Συμφωνίες δεν μπορεί η Β. Μακεδονία να έχει οποιαδήποτε προοπτική ένταξης στην ΕΕ. Επίσης έχει σημασία ότι βγήκαν και από την κυβέρνηση των Σκοπίων και “άδειασαν” την Πρόεδρό τους».

Υποψηφιότητα- Στόχοι

«Γνωρίζω τις ευρωπαϊκές πολιτικές και τις θεσμικές διαδικασίες της Ένωσης, έχοντας για χρόνια διαπραγματευτεί για πολιτικές και πόρους που αφορούσαν αναπτυξιακά έργα, κοινωνικές υποδομές, διοικητικό εκσυγχρονισμό και εκπαίδευση. Θα αξιοποιήσω τόσο την πολιτική μου εμπειρία, όσο και την εμπειρία μου ως πανεπιστημιακός στο αντικείμενο της Ευρωπαϊκής Δημόσιας Πολιτικής για να ακουσθούν και να γίνουν αποδεκτές οι θέσεις της Ελλάδας στην Ευρώπη. Στόχος μου επίσης η ενίσχυση της συνεργασίας των ευρωπαϊκών θεσμών με την κοινωνία των πολιτών και ιδιαίτερα με τους νέους, διότι μόνο έτσι θα πετύχουμε μία περισσότερο ανθεκτική, συμπεριληπτική, διαφανή και περισσότερο δημοκρατική Ευρώπη, μια Ευρώπη που προστατεύει τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών και μια Ευρώπη πρωτοπόρο στην προστασία του περιβάλλοντος.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα