back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κορωνοϊός: Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της ΕΕ

Διαβάστε επίσης

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Υγείας θα συνεδριάσουν επειγόντως την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν μέτρα κατά της διάδοσης του νέου κορωνοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έγινε σήμερα γνωστό από το Συμβούλιο της ΕΕ.

Οι υπουργοί, οι οποίοι θα συνεδριάσουν παρουσία αντιπροσώπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από τις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας), θα επιχειρήσουν να καταλήξουν σε μια συντονισμένη προσέγγιση απέναντι σ’ αυτή τη νόσο, περίπου 30 κρούσματα της οποίας έχουν καταγραφεί μέσα στην ΕΕ.

Αρνητικά είναι για τον κοροναϊό και τα δύο δείγματα που ελήφθησαν από τους δύο Έλληνες πολίτες που επαναπατρίστηκαν χθες από την πόλη Ουχάν της Κίνας και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Σωτηρία» της Αθήνας.

Στο μεταξύ, στο Μπράιτον της νότιας Αγγλίας έκλεισεέμα ιδιωτικό ιατρείο γιατί ένας από τους εργαζόμενους βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό, ενώ στην Κύπρο επικρατεί αναστάτωση καθώς μία γυναίκα κινεζικής καταγωγής που διαμένει μόνιμα στο νησί εμφάνισε κατά τη διάρεκια αεροπορικού ταξιδιού υποπτη συμπτωματολογία. Η επιβάτης του αεροσκάφους, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περαιτέρω διερεύνηση, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Εν αναμονή του αποτελέσματος των εξετάσεων και στην περίπτωση που αυτό είναι θετικό, θα ενεργοποιηθούν τα πρωτόκολλα για μεταφορά των υψηλού κινδύνου επιβατών σε απομόνωση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και ενημέρωση των υπόλοιπων επιβατών για κατ’ οίκον περιορισμό.

Στη χώρα μας, οι δύο Έλληνες που νοσηλεύονται σε απομόνωση είναι πολύ καλά στην υγεία τους και οι εξετάσεις τους ήταν αρνητικε΄ς στον κοροναιό, αλλά θα παραμείνουν στο νοσοκομείο Σωτηρία για δύο εβδομάδες, όπως ορίζει το πρωτόκολλο γι αυτές τις περιπτώσεις.
Κατά το τελευταίο 24ωρο, άλλοι 91 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα από τον φονικό κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 908, την ίδια στιγμή που χιλιάδες ακόμα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν εντός της κινεζικής επικράτειας, ενώ αυξήθηκαν στα τουλάχιστον 350 τα κρούσματα εκτός Κίνας, σε 30 χώρες και περιοχές.

Μάλιστα, οι ρωσικές αρχές έθεσαν σε καραντίνα τον γενικό πρόξενο της Κίνας μόλις αφίχθη στη Ρωσία για προληπτικούς λόγους εξαιτίας του κοροναϊού, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Ο γενικός πρόξενος της Κίνας Σουί Σαοτσούν ο οποίος έφθασε στην πόλη Εκατερίνεμπουργκ των Ουραλίων για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, θα παραμείνει στο σπίτι του για διάστημα δύο εβδομάδων παρά τις προγραμματισμένες συναντήσεις που έχει, δήλωσε ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Καρλόφ.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα