back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Νοσ. Ευαγγελισμός: Και δεύτερη έκρηξη μέσα σε 2,5 μήνες

Διαβάστε επίσης

Νέα έκρηξη σημειώθηκε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Δυόμισι μήνες έπειτα από την έκρηξη στα πλυντήρια, υπήρξε την περασμένη Δευτέρα νέο επεισόδιο, στο λεβητοστάσιο, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει κανένας τραυματισμός, αλλά το αποτέλεσμα ήταν να ανασταλούν κάποιες λειτουργίες του νοσοκομείου για αρκετές ώρες.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που σήκωσε σιδερένια τάπα σχεδόν 30 κιλών σε ύψος 2 μέτρων! Το πετρέλαιο ανεφλέγη μέσα στην κεντρική κάμινο και όχι στις εγκαταστάσεις, διαφορετικά το ατύχημα θα ήταν πολύ σοβαρό.
Καπνοί και αναθυμιάσεις γέμισαν τον χώρο, ακόμη και μέσα σε χειρουργεία!

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, από τύχη δεν είχαμε θύματα, αλλά κινδύνεψε σοβαρά ο θερμαστής της βάρδιας, που εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούσε έλεγχο στις δεξαμενές.

Μέχρι την Τετάρτη υπήρχαν προβλήματα στη θέρμανση, την παροχή ζεστού νερού, στα τμήματα των μαγειρείων και της αποστείρωσης.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για αμείλικτα και διαχρονικά ερωτήματα, κάνοντας λόγο για απαρχαιωμένες και επικίνδυνες μηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Στην καταγγελία των εργαζομένων απάντησε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του νοσοκομείου, επρόκειτο για “ελεγχόμενη διαρροή αερίων” για την οποία δεν είχαν ενημερωθεί οι εργαζόμενοι.

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό μόνο με έγκριση της διοίκησης θα επιτρέπεται η επικοινωνία εργαζομένων στο νοσοκομείο με τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που εστάλη στους διευθυντές κλινικών, υπογεγραμμένο από τον διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Ευαγγελισμός, Οφθαλμιατρείο και Πολυκλινική, Αναστάσιο Γρηγορόπουλο, απαγορεύεται στο εξής σε οποιονδήποτε εργαζόμενο στα νοσοκομεία αυτά να κάνουν δηλώσεις ή να δίνουν συνεντεύξεις στα ΜΜΕ χωρίς πρώτα να πάρουν έγκριση από τον ίδιο.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα