back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Super League: Η μάχη για τα playoffs και τα playouts μία…στροφή πριν από το τέλος

Διαβάστε επίσης

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος της Super League πλησιάζει στο τέλος της και οι μάχες σε playoffs και playouts είναι…προ των πυλών μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Μόλις μία αγωνιστική απέμεινε για το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος Super League για τη σεζόν 2019-2020 και για πρώτη φορά θα έχουμε τη διεξαγωγή playoffs και playouts, προκειμένου να μάθουμε τον πρωταθλητή, τις ομάδες που θα βγουν στην Ευρώπη αλλά και εκείνες που θα υποβιβαστούν στη Super League 2.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα μία αγωνιστική πριν το φινάλε

Στο σκέλος της διεκδίκησης του πρωταθλήματος, ρεαλιστικά θα κριθεί ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αφού και οι δύο θα μπουν στα playoffs με τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα δώσουν μάχη για τις θέσεις 3-4, με αουτσάιντερ τον Άρη που έχει καλές πιθανότητες για την 5η θέση, ενώ τον ακολουθεί από κοντά ο ΟΦΗ που δεν έχει κλειδώσει την παρουσία του στην πρώτη 6αδα. Από την 7η μέχρι και τη 12η θέση επικρατεί ένας πραγματικός χαμός, καθώς και οι έξι ομάδες έχουν από 27 έως 30 βαθμούς διεκδικούν να μπουν στην πρώτη εξάδα των playoffs!

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, Παναιτωλικός και Πανιώνιος δεν θα ξεφύγουν από τις θέσεις 13-14, καθώς η διαφορά τους από τον 12ο Βόλο είναι 12 ολόκληροι βαθμοί. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Αγρινίου έχει τον πρώτο λόγο για τη σωτηρίας της, προκειμένου να αποφύγει την τελευταία θέση, η οποία και οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό στη Super League 2.

Τι ισχύει για στα playoffs

Όλες οι ομάδες μεταφέρουν στα playoffs τους βαθμούς που κατέκτησαν στην κανονική περίοδο

Όλες οι ομάδες θα δώσουν διπλά παιχνίδια -ένα εντός και ένα εκτός έδρας- μεταξύ τους (θα γίνει κλήρωση για τη σειρά των αγώνων)

Τι ισχύει για τα playouts

Όλες οι ομάδες μεταφέρουν στα playouts τους βαθμούς που κατέκτησαν στην κανονική περίοδο

Όλες οι ομάδες θα δώσουν από ένα παιχνίδι με κάθε μια από τις άλλες (θα γίνει κλήρωση για τη σειρά των αγώνων και τις έδρες)

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-10 θα δώσουν 4 παιχνίδια εντός έδρας και 3 παιχνίδια εκτός έδρας

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-14 θα δώσουν 3 παιχνίδια εντός έδρας και 4 παιχνίδια εκτός έδρας

Η 26η και τελευταία αγωνιστική

ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης

Ξάνθη – ΠΑΟΚ

Άρης – Ατρόμητος

ΟΦΗ – Λαμία

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός

Παναθηναϊκός – Βόλος ΝΠΣ

Πανιώνιος – ΑΕΚ

*Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή την ίδια ώρα

Η βαθμολογία μετά την 25η αγωνιστική

Playoffs

Playoutts

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα