back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη, αναφορικά  με το «μπάζωμα των Τεμπών», αμέσως μετά τη διαβίβαση της σχετικής  δικογραφίας στη βουλή από την Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας.

Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας. Σταδιακά θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας γύρω από το Σύνταγμα και ακολούθως από τις οδούς Μητροπόλεως, Ερμού, Αθηνάς, Πλατεία Ομονοίας, Σταδίου, Αμερικής, Πανεπιστημίου, Πατησίων, Λεωφόρο Αλεξάνδρας,  Ιπποκράτους, Ακαδημίας,  Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας  και Ηρώδου Αττικού με κατεύθυνση το Καλλιμάρμαρο.
Στις έξι και μισή θα αρχίσει η Τελετή Παράδοσης στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου το Ολυμπιακό Φως θα φέρει η πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Τελευταίος Λαμπαδηδρόμος θα είναι o αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο Γιάννης Φουντούλης, που μαζί με τους συμπαίκτες του κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Παρέμβαση στον Αθήνα 9.84 του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου. Από την Χίο ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε στο σταθμό μας ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες. “Ας ειρωνεύεται η κυβέρνηση, στο τέλος της μέρας οι κάτοικοι στα νησιά μας αισθάνονται πολίτες τελευταίας κατηγορίας.

Ακολούθως από την Ικαρία και τους Φούρνους ο κ. Κασσελάκης τάχθηκε υπέρ των μονιμοποιήσεων των υγειονομικών και της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού, ώστε να καλυφθούν τα κενά και να παρέχονται υπηρεσίες με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια για τους ασθενείς

Ιερός πόλεμος»  στη Βουλή, με αφορμή τις πρωινές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, από το Δήλεσι Βοιωτίας, όπου μαζί με τον Πρωθωπουργό επισκέφθηκαν δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

“Σταθερές γραμμές μας είναι  το Ευαγγέλιο και ο λόγος του Θεού” δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας,αποδοκιμάζοντας τις έμμεσες προτροπές του Κυριάκου Βελόπουλου να μη προσέλθουν στις εκκλησίες όσοι βουλευτές έδωσαν θετική ψήφο στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.  Επομένως, πρόσθεσε, δεν κάνουμε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε αυτό που θα μας πει ο οποιοσδήποτε πολιτικός.

Για άθλιο εμπόριο ψήφων έκανε λόγο στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ απαντά -μέσω του Χ- ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

“Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έδειξε να αναζητά υποστήριξη από την επίσημη εκκλησία, ώστε να λειτουργήσει ως ανάχωμα σε περιστατικά λεκτικής και φυσικής βίας στους ναούς” σχολιάζει η Νέα Αριστερά.

«Εκτός τόπου και χρόνου ο Πρωθυπουργός, που με την αλαζονεία του είναι μακριά από τα καθημερινά προβλήματα του ελληνικού λαού» δήλωσε  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ,επισκεπτόμενος το  Νοσοκομείο Πρέβεζας ,στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του σε νομούς της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας. .Στις επτά και μισή  θα μιλήσει σε κατοίκους στην περιοχή Ρολόι.  Στις ΗΠΑ ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση αυτοδιοίκησης κυβέρνησης για το νέο οικοδομικό κανονισμό και το ύψος των κτηρίων. Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου περιβάλλοντος που περιλαμβάνει και την επίμαχη διάταξη. «Είναι πιο πιθανό να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου κατεδαφίσουν το αυθαίρετο στην Ελλάδα» παραδέχθηκε στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης ,επισημαίνοντας ότι αυτό αλλάζει από σήμερα με τη σχετική αρμοδιότητα να περνάει από τους Δήμους στο κράτος και με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής τέτοιων κτισμάτων.

Κατά 54% αυξήθηκαν οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων στον Δήμο Αθηναίων, συγκριτικά με το 2023

H έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Με 2 Ματιές» έρχεται από τις 28 Απριλίου στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη». Η Μαρία Βασιλοπούλου θα μας πει περισσότερα…

Την αυστηροποίηση των ελέγχων των γυναικών χωρίς μαντίλα στο Ιράν, που θέτουν επίσης στο στόχαστρο κοπέλες 15-17 ετών κατήγγειλε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Και ο καιρός: Aραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική . Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 21ένας βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα