back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γουικενσάιερ: «Ανεύθυνη η ΔΟΕ, η πανδημία είναι μεγαλύτερη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Διαβάστε επίσης

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, δέχεται ολοένα και εντονότερες φωνές διαφωνίας, καθώς προετοιμάζεται να ενημερώσει τις εθνικές επιτροπές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Μία από αυτές είναι και της  Χέιλι Γουικενσάισερ, μέλους της ΔΟΕ και πρώην αθλήτριας του χόκεϊ επί πάγου.

Η ΔΟΕ παρέμεινε αποφασισμένη να γίνουν οι Αγώνες του Τόκιο όπως είχε προγραμματιστεί από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου, μετά από τη χθεσινή συνάντηση με τις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες, όπως σημειώνει το Reuters, αρνούμενη να εξετάσει την ακύρωση ή την αναβολή ως πιθανές επιλογές, ακόμη και όταν άλλες μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Euro 2020 και το Copa America, καθώς και το Grand Slam του γαλλικού Open, ανακοίνωσαν χθες την αναβολή τους.

Το μέλος της ΔΟΕ, Χέιλι Γουικενσάισερ, αποκάλεσε τη στάση της ΔΟΕ «ανεύθυνη», στην πιο έντονη κριτική στη ΔΟΕ από τότε που ανέλαβε πρόεδρος ο Τόμας Μπαχ από το 2013. «Αυτή η κρίση είναι μεγαλύτερη από ό,τι ακόμη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες», ανέφερε στο Twitter.

«Οι αθλητές δεν μπορούν να προπονηθούν, οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να ταξιδέψουν. Νομίζω το ότι η ΔΟΕ επιμένει ότι αυτό θα προχωρήσει, με τέτοια πεποίθηση, είναι ανυπόφορο και ανεύθυνο δεδομένης της κατάστασης της ανθρωπότητας».

Η Γουικενσάισερ, η οποία συμμετείχε σε πέντε Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο χόκεϊ επί πάγου και στους καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 2000 με την ομάδα του Καναδά, είπε ότι συνεχίζοντας να επιμένουν στην διεξαγωγή των Αγώνων, όπως είχε προγραμματιστεί, αγνοούν τις προκλήσεις που έχει φέρει η πανδημία των κορονοϊού.

 

 

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα