back to top
19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κορονοϊός: Στους 19 οι νεκροί στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό σήμερα Τρίτη, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια 86χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Το δεύτερο θύμα είναι ένας 64χρονος άνδρας που επίσης νοσηλευόταν στο «Σωτηρία».

Την ίδια ώρα, στα 695 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον πραγματικό αριθμό ωστόσο να εκτιμάται κοντά στις 8.000-10.000. Κάτω των 65 ετών επτά στους 10 ασθενείς, ενώ από τους 17 ανθρώπους που κατέληξαν οι 14 ήταν άνδρες και όλοι είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ή ήταν ηλικιωμένοι.

Εν τω μεταξύ, εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό γυναίκα 81 ετών, που εντοπίστηκε νεκρή, στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα είχε επισκεφθεί τους Άγιους Τόπους μαζί με την αδελφή της, η οποία έχει διαγνωσθεί με κορονοϊό και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

«Αποδείξαμε όλοι έμπρακτα ότι το επιτελικό κράτος υπάρχει και λειτουργεί αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο, που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης . Παράλληλα πρόσθεσε ότι «είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε στις οδηγίες της κυβέρνησης».

Την ίδια ώρα αυστηροποιούνται οι έλεγχοι από σήμερα, για όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα απαγόρευσης της άσκοπης μετακίνησης. Εκατόν εξήντα τέσσερις  παραβάσεις βεβαίωσε η Αστυνομία σε όλη την Ελλάδα από τις 6 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα. Από αυτές οι 57 παραβάσεις αφορούσαν την Αττική.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα