back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επιστροφή σε μία αδύνατη κανονικότητα για την πόλη Γουχάν

Διαβάστε επίσης

Σε πόλη της νίκης κατά του νέου κορονοιού ανακηρύσσεται η κινεζική Γουχάν των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, μετά την χθεσινή άρση της καραντίνας που επέβαλαν τα μετρα κατά του COvid-19, δέκα εβδομάδες μετά την επιβολή της .

Χιλιάδες κάτοικοι της πόλης απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία του COvid – 19 γιόρτασαν την επιστροφή στην ελεθιερία  σε μια πόλη τραυματισμένη από την ασθένεια και τις επιπτώσεις της στην οικονομία και την κοινωνία . Όπως διαπιστώνουν οι New York Times ακόμη και οι επιχειρήσεις που άνοιξαν ξανά βρίσκονται αντιμέτωπες με αβέβαιο μέλλον, καθώς είναι πιθανό η κατανάλωση να παραμείνει υποτονική για πολύ καιρό.

Την μετακίνηση των πολιτών συνεχίζουν να ρυθμίζουν οι κινεζικές αρχές αλλά η επιστροφή στην κανονικότητα δεν διαφαίνεται σύντομη. Όσο για την ελεύθερη κυκλοφορία και αυτή θα αργήσει να επιστρέψει . Μετά την άρση της καραντίνας οι κάτοικοι μπορούν να εγκαταλείψουν την πόλη μόνον αφού παρουσιάσουν τηλεφωνική εφαρμογή που προσδιορίζει, με βάση τη διεύθυνση κατοικίας τους και τις πρόσφατες μετακινήσεις τους, κατά πόσον αποτελούν παράγοντα κινδύνου για τη μετάδοση της νόσου.

 

Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα