back to top
22.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

22.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Βασδέκη: Η παιδεία το μόνο αντίβαρο στον κοινωνικό αποκλεισμό

Διαβάστε επίσης

Παιδοψυχολόγοι, εργοθεραπευτές, δάσκαλοι, καθηγητές και ειδικοί, από τις 30 Μαρτίου, δίνουν ιδέες μέσα από τις εκπομπές του σταθμού της πόλης, για το πως να αξιοποιηθεί δημιουργικά ο χρόνος με τα παιδιά στο σπίτι.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΒΟΛΤΑ» και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, η Ιλεάνα Βασδέκη, διευθύντρια Επικοινωνίας του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ), που ήδη μετρά 12 χρόνια ζωής, αναφέρθηκε στις προσπάθειες κοινωνικής ένταξης συνανθρώπων μας με αναπηρία, με αφορμή την καμπάνια «Για κάποιους η καραντίνα δεν ξεκίνησε με τον  Κορονοϊο» Είναι μια εκστρατεία για ένα κομμάτι κοινωνικής ευθύνης που αντιστοιχεί στον καθένα.
«Επιδιώκουμε να υπενθυμίσουμε ότι μιλάμε για το 14% του πληθυσμού παγκοσμίως. Δηλαδή, για 1 δισ. ανθρώπους, οι οποίοι σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αντιμετωπίζουν καθημερινά τον αποκλεισμό. Μια συνθήκη που όλοι οι υπόλοιποι βιώνουμε, λόγω του covid-19, επί ένα μήνα. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολη η παραμονή στο σπίτι, εμείς όμως ξέρουμε ότι έχει ορίζοντα λήξης. Κάτι που δεν ισχύει για πολλούς συνανθρώπους μας με αναπηρία,που έχουν ανέκαθεν μοναδική επιλογή, την παραμονή στο σπίτι».
Και η απάντηση; Η παιδεία, όπως λέει η κυρία Βασδέκη γιατί αποτελεί το μόνο αντίβαρο στον κοινωνικό αποκλεισμό, την αδιαφορία, τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις.
«Με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, τα τελευταία 12 χρόνια, υλοποιούνται προγράμματα εξοικείωσης μαθητών με την αναπηρία. Συνεργάτες του ΣΚΕΠ επισκέπτονται καθημερινά σχολεία και εκπαιδεύουν με βιωματικό τρόπο τα παιδιά ώστε να διευρυνθούν οι ορίζοντές τους στην κατεύθυνση της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας. Αυτό συνιστά επένδυση για το κοινό μέλλον» λέει καταλήγοντας .
Όλοι όσοι θέλουν να συνεισφέρουν με κάποιο τρόπο ή να μάθουν περισσότερα για τις δράσεις του Συνδέσμου, αρκεί μια επίσκεψη στον ιστότοπο www. skep.gr
Επειδή «Μένουμε σπίτι» και ο κερδισμένος χρόνος με τα παιδιά μας, είναι πολύτιμος.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα