back to top
22.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

22.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Μεγάλο μποτιλιάρισμα στην Αττική Οδό που ξεκινά από τον κόμβο Φυλής στο Ζεφύρι μέχρι τον κόμβο Κηφισίας. Κλειστή από σήμερα ως την Κυριακή η αριστερή λωρίδα στο ύψος του κόμβου Κηφισίας προς Αεροδρόμιο, λόγω προγραμματισμένων εργασιών βαριάς συντήρησης.

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει και σήμερα τους εντατικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, αφού κατέλαβε χθες το στρατηγικό σημείο διέλευσης στα σύνορα του παλαιστινιακού θύλακα με την Αίγυπτο, την ώρα που η οικοδέσποινα των συνομιλιών στο Κάιρο χαρακτηρίζει ως « τελευταία ευκαιρία» τις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που θα συνοδευτεί από απελευθέρωση ομήρων.

Στην πόλη της Γάζας (βόρεια), πυρά και βομβαρδισμοί προκάλεσαν το θάνατο επτά ανθρώπων μελών της ίδια οικογένειας σύμφωνα με το νοσοκομείο Αλ Αχλί .

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι άνοιξε και πάλι το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ στα σύνορά με τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας ισραηλινής υπηρεσίας προσθέτοντας ότι φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της Αιγύπτου ήδη υποβάλλονται σε ελέγχους εκεί. Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση της Ουάσιγκτον.

Ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός ο οποίος στις 12 το μεσημέρι θα γίνει δεκτός από την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα ξεκινήσει περιοδείες σε όλη τη χώρα καλύπτοντας και τις 13 περιφέρειες, θέτοντας το δίλημμα, «σταθερότητα ή περιπέτειες». Στόχος του κυβερνώντος κόμματος η αποτροπή της χαλαρής ψήφου. Πρώτος σταθμός των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη η Χίος.

Η προσοχή του Μεγάρου Μαξίμου είναι στραμμένη και στην σημαντική επίσκεψη του πρωθυπουργού την προσεχή Δευτέρα στην Άγκυρα εν μέσω ωστόσο αντιφατικών μηνυμάτων από την γειτονική χώρα όπως καταδεικνύει η πρόσφατη απόφαση για την έναρξη λειτουργίας της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους.

Στην Άρτα και τα Γιάννενα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Στην Κρήτη περιοδεύει από σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Πρώτος σταθμός τα Χανιά.

Στη Γερμανία από τις 9 έως τις 11 Μαΐου ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Εντός της ημέρας αναμένεται η κρίσιμη απόφαση της Εισαγγελίας για την άσκηση ή μη έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που άφησε πίσω της 104 νεκρούς και είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση των συγγενών των θυμάτων. Η απόφαση μάλιστα είχε προκαλέσει και παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Με πρόγραμμα Σαββάτου κινούνται σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ανά 12 λεπτά η συχνότητα των δρομολογίων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Επανέρχεται από σήμερα το κανονικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των σούπερ μαρκετς. Κανονικά λειτουργούν από σήμερα και οι Λαϊκές Αγορές.

Έως τις 12 Μαΐου οι αιτήσεις για 70.000 voucher για παιδικές κατασκηνώσεις της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Το πρόγραμμα αφορά παιδιά ηλικίας 6-16 ετών. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγινε η ιστοσελίδα της εκστρατείας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σύμφωνα με ανάρτηση της ίδιας στην πλατφόρμα Χ.

Μετά από περίπλου 12 ημερών στην Μεσόγειο, η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων φτάνει σήμερα στο λιμάνι της Μασσαλίας με το τρικάταρτο πλοίο Belem, το οποίο κατασκευάστηκε το 1896.

Παρουσία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, η φλόγα θα παραδοθεί στους λαμπαδηδρόμους, με τελικό προορισμό το Παρίσι.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την πρόκρισή του στο Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας διεκδικεί απόψε στις 10 ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία σε πέμπτο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες 2-2 στις νίκες. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί απευθείας από το Novasports Prime.

Την ίδια ώρα ξεκινά ο αγώνας ρεβάνς Ρεάλ Μαδρίτης- Μπάγερν για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 2-2 στη Γερμανία.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 81-72 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε μετά από δώδεκα χρόνια στο Φάιναλ φορ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις, από το βράδυ πιο πυκνές προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα