back to top
34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Το πιο καινοτόμο γιαούρτι στον κόσμο φέρει ελληνική υπογραφή

Διαβάστε επίσης

«Φάρμακο σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακο σας», έλεγε ο Ιπποκράτης τον 4ο π.Χ. αιώνα, ο οποίος υποστήριζε ακράδαντα ότι η ισορροπημένη διατροφή είναι το μυστικό για την σωματική και την ψυχική υγεία του ανθρώπου και πως τα καλύτερα φάρμακα είναι τα δώρα που μας προσφέρει απλόχερα η μητέρα φύση.

Αυτά ακριβώς τα πλούσια φυσικά αγαθά και τις πρώτες ύλες της ελληνικής γης αξιοποίησε η ελληνική γαλακτοκομική επιχείρηση Longevity Diet Foods για να δημιουργήσει ένα high protein αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι με 2% λιπαρά που εμπλουτίζεται μέσω φυσικών διαδικασιών με εκχύλισμα σταφυλιού, πλούσιο σε πολυφαινόλες. Η δημιουργία του προϊόντος έχει γίνει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στην πραγματικότητα το YoguDiet 2% είναι το πρώτο γνήσιο βιο-λειτουργικό προϊόν που υπάρχει στην παγκόσμια αγορά και αντιστοιχεί σε ένα πλήρες γεύμα με χαμηλά λιπαρά που δεν υστερεί στη γεύση του και στην απόλαυση. Μάλιστα η πολύ ιδιαίτερη σύσταση του συγκεκριμένου γιαουρτιού το καθιστά 6,5 φορές πιο αντιοξειδωτικό από οποιοδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι είναι ιδανικό για να καταναλωθεί από όσους ακολουθούν ένα απαιτητικό πρόγραμμα εκγύμνασης, καθώς συμβάλει στην αναπλήρωση της ενέργειας που χάνεται, ενώ είναι κατάλληλο και για ασθενείς που νοσηλεύονται αφού συμβάλλει στην καλύτερη και γρηγορότερη αποκατάστασή τους.  Παράλληλα, οι αντιοξειδωτικές του ικανότητες ενισχύουν κάθε προσπάθεια απώλειας βάρους.

«Ισχυρό ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι όλα τα βιοενεργά συστατικά του γιαουρτιού προέρχονται από την ελληνική βιοποικιλότητα, την ίδια στιγμή που τέτοια συστατικά χρησιμοποιούνται από τις φαρμακευτικές εταιρείες για να γίνουν φάρμακα» μας εξηγεί η Managing Director της Longevity Diet Foods, Άννα Χατζηιωάννου.

«Στην Ελλάδα έχουμε την δεύτερη μεγαλύτερη και πλουσιότερη βιοποικιλότητα παγκοσμίως, μετα την Μαδαγασκάρη που έχει την πρώτη. Εμείς ως εταιρεία βιοτεχνολογίας κάνουμε σμίξεις προϊόντων και βιοενεργών συστατικών με τα γαλακτοκομικά. Στα γαλακτοκομικά υπάρχει καινοτομία παγκοσμίως γιατί το γάλα είναι ζωντανός οργανισμός και δύσκολα μπορεί να προστεθεί ουσιαστική αξία» συμπληρώνει.

Και μπορεί η διαδικασία για την παραγωγή των πρώτων προϊόντων να διήρκεσε περίπου ένα χρόνο, το αποτέλεσμα όμως δικαίωσε τους κόπους της επιχείρησης, οι οποίοι επισφραγίστηκαν με το Παγκόσμιο Βραβείο Καινοτομίας στο διεθνή διαγωνισμό World Dairy Innovation Awards 2016, που ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στο Λονδίνο, πριν καλά καλά προλάβει να τοποθετήσει τα προίόντα της στα ράφια των καταστημάτων.

«Τον διαγωνισμό τον είδαμε κατά λάθος σε μία έκθεση της Vita Food στην Γενεύη, όπου είχαμε μία επικοινωνία με τον υπεύθυνο των βραβείων. Αν βλέπαμε τον ανταγωνισμό ήμασταν πολύ καλύτεροι στο θέμα καινοτομίας. Υπήρχαν καινοτομικά προϊόντα που έχουν ένα marketing point στην αγορά, αλλά τόσο ιδιαίτερο προϊόν και διαφορετικό σαν το δικό μας δεν υπήρχε. Από τη μία ξέραμε ότι έχουμε το καλύτερο προϊόν μακράν από οποιονδήποτε άλλον ανταγωνιστή, από την άλλη έβλεπες εταιρείες σαν την Coca Cola, σαν την Pepsi ή την Arla που έλεγες πως θα τους φτάσεις. Κι όμως διάλεξαν εμάς σαν το καλύτερο γιαούρτι της χρονιάς.» σημειώνει η κ. Χατζηϊωάννου.

Το νεότερο δημιούργημα της εταιρείας είναι ένα ντιπ τυριού, το Omega3 (Ω3) Cheese Dip, που μόλις πριν από μία εβδομάδα βγήκε στην αγορά. Πρόκειται για ελληνική φέτα τυρί κρέμα ΠΟΠ αναμειγμένη με ελληνικό γιαούρτι και πάστα ελιάς. Ένα έδεσμα που λόγω των Ω3 λιπαρών του συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, όπως και στην ομαλή καρδιαγγειακή λειτουργία.

Πιστή στη φιλοσοφία της για προϊόντα υψηλής ποιότητας με 100% φυσικά συστατικά και διαδικασίες, η Longevity Diet Foods βάζει στόχο την ταχύτατη διεθνή επέκτασή της μέσα στο 2017-2018 με αρχικούς σταθμούς στην Κύπρο, την Γερμανία, την Αγγλία και την Αμερική και φυσικά την Αυστραλία, την Κίνα και την υπόλοιπη Ευρώπη στην πορεία.

Το γιαούρτι YoguDiet 2% διατίθεται στην αγορά στην τιμή των 2€ και μπορεί να το βρει κανείς μαζί και το Omega3 (Ω3) Cheese Dip σε όλα τα καταστήματα που πωλούν βιολογικά προϊόντα, στα σούπερ μάρκετ Θανόπουλος, Ηπειρώτισσα, Μπαλάσκας και Βιόκαμπος, καθώς και στα γυμναστήρια Holmes.

Ακολουθεί η συνέντευξη που μας παραχώρησε η Άννα Χατζηιωάννου.

Νάντια Σκεπετάρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα