back to top
34.4 C
Athens
Πέμπτη, 8 Αυγούστου, 2024

34.4 C
Athens
Πέμπτη, 8 Αυγούστου, 2024

Αρνητική έκπληξη από ESM

Διαβάστε επίσης

Για την επόμενη εβδομάδα μεταφέρεται η έγκριση του ΔΣ ESM για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ που σχετίζεται με την ολοκλήρωση της προηγούμενης (τρίτης) αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Στη σημερινή συνεδρίαση των διευθυντών του Μηχανισμού αναβλήθηκε η συζήτηση για το θέμα, καθώς ζητήθηκαν επιβεβαιώσεις εκτέλεσης αποπληρωμής ορισμένων εκ των ληξιπρόθεσμων οφειλών και η επόμενη συνεδρίασή του αναμένεται να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης την ερχόμενη εβδομάδα. Το ποσό είναι διαθέσιμο έως τις 15 Ιουνίου.

Η έγκριση της εκταμίευσης συνδεόταν με την πορεία διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (αξιολογήθηκε θετικά) και την πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου.

Η ελληνική πλευρά παρουσίασε το τελευταίο διήμερο ανανεωμένα στοιχεία προς τους θεσμούς. Η πρόοδος δεν κρίθηκε, ωστόσο, επαρκής για να ληφθεί απόφαση εκταμίευσης.

Σε «τυπική εκκρεμότητα» απέδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος την αναβολή της απόφασης για την εκταμίευση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή θα προχωρήσει κανονικά στις 15 Ιουνίου.

 

Newsroom Αθήνα 9.84

  • Ετικέτες
  • ESM
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα