back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η στρατηγική του Μαξίμου με ορίζοντα τις εκλογές

Διαβάστε επίσης

Σε στρατηγική επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου με ορίζοντα τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις αναδεικνύεται η συντονισμένη προσπάθεια κόμματος και κυβέρνησης να «παρουσιάσουν» στα μάτια της κοινής γνώμης, κυρίως στο τμήμα των προοδευτικών ψηφοφόρων, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη ως «συμπορευόμενο» με την ακροδεξιά.

Δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία 24ώρα οι αποδοκιμασίες που υπέστησαν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, αλλά και βουλευτές στις εκλογικές τους περιφέρειες για το Μακεδονικό, αντιμετωπίστηκαν από την ηγεσία του κόμματος και το Μέγαρο Μαξίμου ως «στημένα επεισόδια» με πρωταγωνιστές στελέχη της Χ.Α και της Νέας Δημοκρατίας και με την επισήμανση ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διολισθαίνει στα επικίνδυνα μονοπάτια της ακροδεξιάς και απομακρύνεται από το χώρο του κέντρου.

Η τακτική αυτή της κυβέρνησης, πέραν του ότι αποσκοπεί στην «αποδόμηση» του ηγετικού προφίλ του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος διατηρεί προβάδισμα έναντι του Α. Τσίπρα στις δημοσκοπήσεις, γίνεται και για έναν επιπρόσθετο λόγο που αφορά στην διαδικασία «προσεταιρισμού» στελεχών, αλλά και ψηφοφόρων από το χώρο της κεντροαριστεράς. Η απόδοση της ρετσινιάς του «ακροδεξιού» στον Κ. Μητσοτάκη γίνεται σκοπίμως και λειτουργεί ως «άλλοθι» για πολλά στελέχη της κεντροαριστεράς, που φλερτάρουν εδώ και καιρό με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η «προσχώρηση» τους στο κυβερνών κόμμα, την ώρα που θα τελειώνει και η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, να έρθει ως «προοδευτικό» επακόλουθο.

Σημειωτέον δε πως η «στοχοποίηση» του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου με αιχμή την στάση του στο Μακεδονικό διευκολύνεται και από την «επικοινωνιακή αβάντα» που προσφέρει ο διεθνής τύπος, κυρίως τα Γερμανικά ΜΜΕ, στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα