back to top
18.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κομισιόν – Το πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας

Διαβάστε επίσης

Τριμηνιαίες εκθέσεις της πορεία της ελληνικής οικονομίας θα περιλαμβάνει όπως αναμενόταν το πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας, σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν.

Όπως τονίζει η Επιτροπή, το πλαίσιο αυτό θα στηρίξει τη συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα.

Η ενισχυμένη εποπτεία θα ανανεώνεται κάθε έξι μήνες μπορεί να παραμείνει σε ισχύ όσο διάστημα ισχύουν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέος, τα οποία έχουν ορίζοντα έως το 2022.

Δεν υπάρχουν νέα προαπαιτούμενα αλλά εφαρμογή των ήδη συμφωνηθέντων» επεσήμανε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί κατά την παρουσίαση του προγράμματος., τονίζοντας ότι το πλαίσιο αυξημένης εποπτείας δεν αποτελεί νέο πρόγραμμα.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις τόνισε ότι σε περίπτωση που υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, πέραν την επίτευξης των στόχων, τότε η χώρα θα μπορεί να τον εκμεταλλευθεί μειώνοντας τη φορολογία ή χρηματοδοτώντας κοινωνικά προγράμματα.

Αναφερόμενος στη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ έως το τέλος του χρόνου σε πέντε νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι η Επιτροπή πληροφορήθηκε για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής και αυτή δεν αναμένεται να επηρεάσει την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κομισιόν

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2018/07/IP-18-4381_EL1.pdf”]

 

Γιάννης Παπαγεωργίου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα