back to top
17.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

17.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Μπορούμε όταν θέλουμε

Διαβάστε επίσης

Η σημερινή μέρα ξεκίνησε με την επίσκεψή μας το κλειστό γυμναστήριο της Ραφήνας. Εκεί συναντήσαμε τον κ. Ράφι Ζερουνιάν υπεύθυνο του γυμναστηρίου ο οποίος γύρισε άρον άρον από τις διακοπές του για να βρεθεί κοντά στους ανθρώπους που είχαν την ανάγκη να πάρουν μια τεράστια ανάσα.

Η χαρά του μέσα στη μαυρίλα που προκάλεσε η προχθεσινή πυρκαγιά για τους δεκάδες διασωθέντες που υποδέχτηκε σχεδόν με το κλειδί στο χέρι ήταν όπως μας έλεγαν το πρώτο φως μες στο σκοτάδι.

Τα είκοσι ντιβάνια από τον Ερυθρό Σταυρό και τα δέκα ράντζα που διέθεσε το Σώμα Ελλήνων Οδηγών σε συνδυασμό με το φωτεινό του χαμόγελο και τους πάντα πρόθυμους εθελοντές λειτούργησε τις δύο προηγούμενες μέρες σαν γιατρικό για τον κόσμο που ξεκουράστηκε εκεί.

Τα σημαντικότερα όπλα του για να διαχειριστεί τη δύσκολη κατάσταση που του έλαχε ήταν η δύναμη, η αποφασιστικότητα αλλά και η πίστη ότι μπορεί να τα καταφέρει και να τους βοηθήσει να ξεκουράσουν έστω και για λίγο την ψυχή τους αλλά και να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι που βγήκαν ζωντανοί από αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.

Τους έδειξε τους χώρους που μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους και να περιποιηθούν τον εαυτό τους, τους πρόσφερε νερό, χυμούς, μπισκότα, φρούτα, λαχανικά, παξιμαδάκια και ό,τι άλλο του είχαν φέρει κάποιοι ανώνυμοι και επώνυμοι οι οποίοι έτρεξαν για να βοηθήσουν προσφέροντας απλόχερα ό,τι μπορούσαν.

Ο κύριος Ζερουνιάν έχει καταγωγή από Αρμενία και Κωνσταντινούπολη κι ένα από τα πράγματα που του έμαθαν οι γονείς του είναι ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηδονή από εκείνη της προσφοράς.

«Είμαι ευτυχισμένος που έχω την ευκαιρία να προσφέρω και να προχωρώ μοιράζοντας ανακούφιση όπου μπορώ», επανέλαβε αρκετές φορές στη διάρκεια της συζήτησής μας. Τον ρωτήσαμε εάν χρειάζεται κάτι που θα απαλύνει τον πόνο των “φιλοξενούμενων του”.

Μας απάντησε ότι για τα υλικά αγαθά έχουν φροντίσει μεγάλες αλυσίδες όπως “ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ” που επιτρέπει στον κόσμο που δοκιμάζεται αυτές τις μέρες, να πάρει ό,τι έχει ανάγκη χωρίς χρήματα, το “My market” που πρόσφερε ένα σωρό πράγματα για τους πληγέντες, τα “Everest” αλλά και ο απλός κόσμος που άπλωσε το χέρι για να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις εκείνους που παλεύουν να ξαναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους.

Αυτό που ζητάει είναι το χαμόγελό μας που θα χαρίσει ξανά την ελπίδα στους συμπολίτες του. «Έχουμε τα πάντα… Αυτό που χρειαζόμαστε είναι αγάπη, υπομονή και μεγάλη προσπάθεια με στόχο να αναστηθούν οι ταλαιπωρημένοι από τη φονική καταστροφή που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα και να μπορέσουν να ξαναχτίσουν την καθημερινότητά τους», κατέληξε ο κύριος Ζερουνιάν που έχει μάθει να αγωνίζεται και να κάνει το μαύρο άσπρο με το μαγικό ραβδάκι της ανθρωπιάς.

[su_slider source=”media: 13188,13187,13186,13185,13184,13183,13181″ width=”700″ height=”420″ title=”no”]

 

Δέσποινα Μπαρδάκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα