back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Γάλλος τουρίστας περιγράφει τον εφιάλτη της πυρκαγιάς στο Μάτι

Διαβάστε επίσης

Ο Μπενουά, ένας νεαρός από το Μονπελιέ, αποφάσισε να κάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα. Είχαν ήδη περάσει δύο ημέρες στο Μάτι όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τον πύρινο εφιάλτη που χτύπησε την περιοχή.

Το Σάββατο έφτασε στο Μάτι και εγκαταστάθηκε σε ένα παραλιακό ξενοδοχείο με την 10χρονη κόρη του και τον 18χρονο ανηψιό του. Είχαν προγραμματίσει να περάσουν εκεί μία ξένοιαστη εβδομάδα χαλάρωσης και διασκέδασης.

Δυστυχώς βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της καταστροφής, κινδύνεψαν οι ζωές τους, είδαν τα πάντα γύρω τους να γίνονται στάχτη και έγιναν μάρτυρες σκηνών που δεν θα ξεχάσουν ποτέ. “Ήταν πραγματικά αποκαλυπτικό”, είπε εχθές ο Μπενουά στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο franceinfo στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις πυρκαγιές.

Βλέποντας τον κίνδυνο, ο τουρίστας περιέγραψε ότι η πρώτη του κίνηση ήταν να πάρει το αυτοκίνητό του και τα δύο παιδιά και να φύγει προς την θάλασσα. “Σε κάποια στιγμή βρήκαμε μία παραλία και ένα πάρκινγκ”, περιγράφει. “Σε λίγα λεπτά είχε συγκεντρωθεί εκεί πλήθος παραθεριστών με τουλάχιστον 500 παιδιά. Όλοι ήταν πανικόβλητοι και πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους δίπλα στο νερό, στο τέλος της παραλίας, όσο πιο κοντά στην θάλασσα μπορούσαν”.

Ο Μπενουά με την κόρη και τον ανιψιό του μπήκαν στο νερό για να γλιτώσουν τις φλόγες που τους πλησίαζαν απειλητικά και με τεράστια ταχύτητα. “Η εικόνα ήταν τραγική. Ελικόπτερα και Καναντέρ πετούσαν πάνω από τα κεφάλια μας προς όλες τις κατευθύνσεις ενώ τα παρκαρισμένα αυτοκίνητά άρχισαν να εκρήγνυνται δημιουργώντας έναν απίστευτο ήχο”.

Φυσικό ήταν με όλα αυτά να πανικοβληθούν και οι ίδιοι. “Φοβηθήκαμε πολύ γιατί βλέπαμε τις φλόγες να αγκαλιάζουν τα δέντρα πολύ γρήγορα αλλά τουλάχιστον νοιώθαμε ασφαλείς που ήμασταν μέσα στο νερό”.

Υπήρξαν στιγμές μεγάλου πανικού”, παραδέχεται ο Μπενουά που εξηγεί ότι μέχρι τη στιγμή που απομακρύνθηκαν κάποια χιλιόμετρα από την φωτιά στο Μάτι, τους ασφυκτικούς καπνούς και την έντονη ζέστη, φοβόντουσαν για τη ζωή τους.

Παρά τα όσα έζησε, ο οι τρεις τους δεν ακύρωσαν τις διακοπές τους, ούτε θα επισπεύσουν την επιστροφή τους. Ο Μπενουά, η κόρη και ο ανιψιός του, σκοπεύουν όπως δήλωσε ο ίδιος στην συνέντευξή του να μείνουν ακόμα μία εβδομάδα στην χώρα μας και να ξεχάσουν την τραγωδία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα