back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: «Δεν θα αφήσω αναπάντητη καμία προσωπική επίθεση»

Διαβάστε επίσης

 

Τις δεσμεύσεις της ΝΔ για μείωση φόρων, αλλά και των ασφαλιστικών εισφορών στο 15% εντός μίας τετραετίας, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

O πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε «να μπει ένα τέλος συνολικά στην ακατάσχετη επιχείρηση λασπολόγησης πολιτικών αντιπάλων», για την οποία υποστήριξε ότι αποτελεί «στρατηγική που έχει σαν βασικό σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα μεγάλα προβλήματα και εκπορεύεται μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου».

Τόνισε εξάλλου πως η ΝΔ «δεν θα αφήσει αναπάντητη καμία προσωπική επίθεση», ενώ άνοιξε τα χαρτιά του σε σχέση με το πώς σκοπεύει να κυβερνήσει ο ίδιος εάν η ΝΔ κερδίσει τις επόμενες εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου και με μικρότερους από μένα».

Προανήγγειλε πιο μικρό κυβερνητικό σχήμα, χωρίς αναπληρωτές υπουργού και χωρίς «πολλά πρόσωπα με μεγάλη φθορά εξουσίας», ενώ υπογράμμισε ότι «δεν έχει να εξαργυρώσει κομματικά γραμμάτια».

Ζήτησε εξάλλου να αποσυρθεί το σύστημα Γαβρόγλου για τις εξετάσεις και τόνισε ότι ο ίδιος επιθυμεί για την επόμενη κυβέρνηση να υπάρξει ένας υπουργός Παιδείας που θα παραμείνει ολόκληρη την τετραετία.

Σε ότι αφορά το Ασφαλιστικό, έθεσε ως στόχο να υπάρξει μείωση των κύριων εισφορών για όλους, ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς από 20% σε 15% εντός της τετραετίας, θέτοντας όμως ως όρο και τη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας.

Υποστήριξε εξάλλου πως «η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο, δεν έχουμε ξεφύγει από την μέγγενη της κρίσης», αφού- όπως είπε- «με 4,5% επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου δεν μπορεί η χώρα να δανειστεί από τις αγορές». Υπογράμμισε πως «είναι τραγική η αποτυχία του κ. Τσίπρα και βαριά η προσωπική του ευθύνη που δεν αξιοποίησε το τρίτο πρόγραμμα για να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά κανονικότητας».

Επιχείρησε παράλληλα να αποδομήσει εκ των προτέρων τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «υποσχέθηκε πρόγραμμα παροχών 12 δις όταν γνώριζε ότι θα γίνει πρωθυπουργός, τώρα που ξέρει ότι χάνει πιστεύετε ότι θα δείξει αυτοσυγκράτηση να υποσχεθεί και πάλι πράγματα που δεν έχει καμία δυνατότητα να κάνει»;

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε την απόσυρση του νέου συστήματος που παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ δεσμεύθηκε πως η ΝΔ δεν θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής για τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να διορθώσει άλλες πτυχές του συστήματος που αφορούν στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια.

Με αφορμή την υπόθεση της μήνυσης του Κ. Βαξεβάνη κατά της Σ. Ζαχαράκη τόνισε ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου αλλά η ΝΔ κρίνει την πολιτική αντίδραση του κ. Βαξεβάνη, για τον οποίο υποστήριξε πως «δεν είναι απλός ιδιώτης αλλά επί της ουσίας απολύτως ταυτισμένος με τον κ. Τσίπρα».

Τόνισε εξάλλου ότι ο ίδιος «θα υπερασπιστεί την οικογένεια και τα στελέχη μου» και πρόσθεσε πως «η ΝΔ ούτε τρομοκρατείται, ούτε φιμώνεται και ούτε πρόκειται να φοβηθεί από τέτοιου είδους κραυγές»

Επανέλαβε ότι επί ΝΔ «θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και η ασφάλεια, ως αίσθηση απαραίτητη για να λειτουργήσει η Δημοκρατία μας, θα επανέλθει στην ελληνική κοινωνία», ενώ σε ότι αφορά τον στενό του συνεργάτη Γρ. Δημητριάδη τόνισε ότι με την κατάθεσή του βοήθησε να φυλακιστεί ο κ. Φλώρος και πρόσθεσε: «Τα υπόλοιπα θα τα λύσει ο κ. Δημητριάδης με τον κ. Βαξεβάνη στη Δικαιοσύνη».

Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί ακόμα να ξεπεράσει ότι τα μνημόνια τελείωσαν. Την ώρα που όλοι συνομολογούν πως η εποχή των περικοπών τελείωσε και είναι η ώρα των ελαφρύνσεων, ο ίδιος παρουσίασε το Μνημόνιο που θέλει να επιβάλλει η ΝΔ, το οποίο περιλαμβάνει ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, μείωση των δημοσίων δαπανών, εκχώρηση τομέων του Δημοσίου σε ιδιώτες, απολύσεις μέσω της αλήστου μνήμης «αξιολόγησης», που είχε εφαρμόσει ο ίδιος, ως υπουργός, επαναφορά του μνημονιακού συστήματος 1 προς 5 για τις προσλήψεις, με ταυτόχρονη κατάργηση των κοινωνικών κριτηρίων (χρησιμοποιώντας, μάλιστα, ένα άθλιο επιχείρημα για τους δασοπυροσβέστες), κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων, αλλά και την επιστροφή του σαμαρικής έμπνευσης δόγματος «νόμος και τάξη», τονίζει σε ανακοίνωση του, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει ότι όσο για την προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει από τις αποκαλύψεις για τον ανιψιό, συνεργάτη του και συνεταίρο του κ. Φλώρου με σενάρια περί φίμωσης και τρομοκράτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι αστεία».

 

Απ. Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα