back to top
14.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

14.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Οι ατυχείς κυβερνητικοί χειρισμοί ταρακουνούν το Χρηματιστήριο

Διαβάστε επίσης

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκε σήμερα και πάλι το Χρηματιστήριο με τις Τράπεζες να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα και τους ατυχείς χειρισμούς από κυβερνητικής πλευράς να προκαλούν ισχυρή νευρικότητα σε ξένους και εγχώριους επενδυτές.

Η κυβέρνηση εκ του μη όντως ανήγαγε σε μείζον ζήτημα το θέμα των τραπεζών προβαίνοντας σε διαρροές για ύπαρξη σχεδίου που θα επιτρέψει στις τράπεζες να μειώσουν την έκθεση σε κόκκινα δάνεια με αποτέλεσμα να λάβει ευρεία δημοσιότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ταυτόχρονα οι δημόσιες δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για έρευνα περί χειραγώγησης στις συναλλαγές που έγιναν στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης προκαλούν τουλάχιστον θυμηθία στους ξένους θεσμικούς επενδυτές οι οποίοι αναφέρουν ότι ο ρόλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι να ελέγχει τη νομιμότητα των συναλλαγών και όχι να λειτουργεί ως φορέας υποστήριξης πολιτικών κινήσεων που ενέχουν στοιχεία πολιτικής σκοπιμότητας.

Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν έντονη ανησυχία για την πορεία του Χρηματιστηρίου και των τραπεζικών μετοχών δεδομένου ότι θα πρέπει να αναζητηθεί τρόπος ώστε οι επενδυτές να πειστούν πως δεν υπάρχει ή λύθηκε το πρόβλημα σχετικά με τοον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Νίκος Καρούτζος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα