back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

«Στέκι» μέσα στη Φιλοσοφική Αθηνών «άνοιξε» ο Ρουβίκωνας

Διαβάστε επίσης

«Φωτιά» έχει βάλει στην κοινή γνώμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ανάρτηση της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» στο facebook ότι δημιούργησε «στέκι» σε αίθουσα της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καλώντας μάλιστα το «κοινό» σε «επικοινωνία» κάθε Τετάρτη 10.00-13.00. Η Κοσμητεία της Σχολής δηλώνει «άγνοια» και τονίζει ότι «δεν μπορεί να επιτρέψει κάτι τέτοιο».

Με ανάρτησή του στο Facebook το μέλος του Ρουβίκωνα που διαχειρίζεται τη συγκεκριμένη σελίδα αναφέρει ότι «ο Ρουβίκωνας θα ανοίγει σιγά-σιγά νέους χώρους σε γειτονιές και πανεπιστήμια» και ταυτοχρονα ότι ήδη ένα από τα γραφεία άνοιξε και «κάθε Τετάρτη από τις 10:00 έως 13:30 θα βρισκόμαστε στο στέκι μας στη φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ στην αίθουσα 516».

Η Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Ελένη Καραμαλέγκου πάντως δηλώνει άγνοια, καθώς όπως τονίζει πληροφορήθηκε το γεγονός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σημειώνει επίσης ότι ο συγκεκριμένος χώρος ήταν «στέκι φοιτητών» και ότι «δεν έχει ζητηθεί από κάποιον ούτε έχει δηλωθεί κατάληψή του». «Σε κάθε περίπτωση όμως», πρόσθεσε η κ. Καραμαλέγκου «δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει πώς θα το αποτρέψει η διοίκηση της Σχολής και του ΕΚΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο «εξώφυλλο» της σελίδας του Ρουβίκωνα στο facebook «διαφημίζεται» από τον Ιούνιο ένα άλλο «γραφείο» της αναρχικής ομάδας που καλεί το «κοινό» κάθε Τρίτη 18.00-20.00 στο K-BOX στην Πλατεία Εξαρχείων.

Έκτακτη συνεδρίαση της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής

Για αυθαίρετη κατάληψη κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Κοσμητεία και καταδικάζει την παραβάιση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής συνήλθε εκτάκτως σήμερα (Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018) και με ομόφωνη απόφαση ανακοινώνει τα εξής:
Πολύ πρόσφατα, μέλη της οργάνωσης «Ρουβίκωνας» προχώρησαν αυθαίρετα σε κατάληψη χώρου στο κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής. Η συγκεκριμένη ενέργεια αντίκειται πλήρως στην ακαδημαϊκή θεσμική λειτουργία και δεοντολογία, έχει δε ήδη προκαλέσει τα έντονα αρνητικά και επικριτικά σχόλια της ευρύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας.
Η Κοσμητεία καταδικάζει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η πράξη αυτή δημιουργεί ποικίλα προβλήματα, απειλεί την λειτουργία της Σχολής και προσβάλλει την ακαδημαϊκή ελευθερία και την αβίαστη διακίνηση των ιδεών. Η Κοσμητεία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και την ασφάλεια των μελών της. Αποφασίζει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, να προσφύγει στα ανώτερα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου και καλεί τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης να αποχωρήσουν αμέσως και να τερματίσουν την εν λόγω εξωθεσμική ενέργεια.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα