back to top
21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πολιτική πίεση από ΝΔ σε Πάνο Καμμένο και ΑΝΕΛ

Διαβάστε επίσης

Για “σκηνικό παραλογισμού”, κάνουν λόγο στη ΝΔ με αφορμή την εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση μετά και την παραίτηση του Ν. Κοτζιά.

Όπως λένε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να “αποφεύγει να εξηγήσει γιατί απέπεμψε τον κ. Κοτζιά που στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών και όχι τον κ. Καμμένο που, υποτίθεται, την πολεμά”, ενώ προσθέτουν πως “αν και είπε ότι ότι δεν θα ανεχτεί διγλωσσία, ανέχεται τον κ. Καμμένο να διακηρύσσει ότι θα άρει την εμπιστοσύνη που παρέχει στην κυβέρνηση” .

Παράλληλα δεν αφήνουν ασχολίαστη και την βεβαιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι και χωρίς τον κ. Καμμένο, η κυβέρνηση δεν θα χάσει την πλειοψηφία της Βουλής. “Προφανώς στο Μαξίμου έχουν ήδη διασφαλίσει ότι ένας αριθμός βουλευτών όχι μόνον των ΑΝΕΛ αλλά και της αντιπολίτευσης όχι μόνον θα κυρώσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα. Aς κατονομάσει από τώρα αυτούς τους πρόθυμους βουλευτές να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ αφού δηλώνει τόσο βέβαιος ότι υπάρχουν”, σχολιάζουν χαρακτηριστικά γαλάζιες πηγές, σημειώνοντας ότι “οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν.”

Η ΝΔ, που η ίδια δεν μπορεί να καταθέσει νέα πρόταση δυσπιστίας μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, εντείνει πάντως την πολιτική πίεση προς τον Πάνο Καμμένο για να αποσύρουν οι ΑΝΕΛ την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση πριν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή.
“Θα κοιτούν άπραγοι οι ΑΝΕΛ και ο κ. Καμμένος να ολοκληρώνεται η αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων ενώ δήθεν θέλουν να μην εφαρμοσθεί η συμφωνία των Πρεσπών;” λένε χαρακτηριστικά στην Πειραιώς.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη υποστήριξε την Δευτέρα ότι “όσοι επιτρέπουν άπραγοι να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα θα φέρουν τεράστια ευθύνη απέναντι στην ιστορία, με πρώτο τον κ. Καμμένο” .
” Γιατί εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα και αφήνει να ολοκληρωθεί συνταγματική αναθεώρηση στη ενώ ξέρει ότι είναι το ισχυρότερο τετελεσμένο που εξασθενεί ακόμη περισσότερο την διαπραγματευτική θέση της χώρας; Τι ακριβώς περιμένει; Να πει ότι διαφωνεί κατόπιν εορτής όταν θα έρθει στην Ελληνική Βουλή;”, προσθέτουν πηγές της ΝΔ.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα