back to top
17.6 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

17.6 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Οι προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση

Διαβάστε επίσης

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, αν δεν υπάρξει πλειοψηφία των 180, σε έξι, διαδοχικές ψηφοφορίες κάθε μήνα, μεταξύ των προτάσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Για την σχέση Εκκλησίας-Κράτους, προτείνεται να μην απαλειφθεί το άρθρο 3 που ορίζει ότι «επικρατούσα θρησκεία είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού».

Την καθιέρωση αναλογικού εκλογικού συστήματος και εποικοδομητικής ψήφου δυσπιστίας πρότεινε -μεταξύ άλλων -ο Πρωθυπουργός, στην ομιλία του. Ο Αλέξης Τσίπρας, καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θέλει να μην αλλάξει ο νόμος “περί ευθύνης υπουργών”.

“Ο κ. Τσίπρας, εκτός από την ψυχραιμία του, έχει απωλέσει πια και τη μνήμη του», απάντησε το γραφείο τύπου της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι «τον Νοέμβριο του 2006 ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισηγήθηκε να ενταχθεί στην αναθεώρηση η αλλαγή του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών». Η ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «επιδιώκει να ευτελίσει ακόμη και την αναθεώρηση του Συντάγματος, μήπως και αποκρύψει την αποσύνθεση της κυβέρνησής του και τις δημόσιες αλληλοκατηγορίες των υπουργών του.

«Ο Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε τη Συνταγματική Αναθεώρηση με τρία χρόνια καθυστέρηση, τώρα που κλείνει οριστικά ο πολιτικός κύκλος του», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά.

«Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, έχουν αναλάβει την αναπαλαίωση του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, μέσα και απ΄ τη συνταγματική αναθεώρηση» αναφέρει το ΚΚΕ.

«Από την πρότασή του κ. Τσίπρα απουσιάζει η τροποποίηση του άρθρου 16, το οποίο απαγορεύει τη λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες παιδιά φεύγουν για άλλες χώρες», αναφέρει, το Ποτάμι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα