back to top
26.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

26.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Νέα έκκληση για τη δραματική κατάσταση με τα ναρκωτικά στο ΟΠΑ

Διαβάστε επίσης

Η κατάσταση με τη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών μέσα και έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παραμένει αναλλοίωτη και δραματική, και η Σύγκλητος του Ιδρύματος απευθύνει νέα έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να δράσουν συντονισμένα και αποτελεσματικά για την άμεση και μόνιμη λύση του προβλήματος.

Όπως αναφέρει σε ένα ακόμη ψήφισμά της η Σύγκλητος του ΟΠΑ, «αφού επανεξέτασε την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους γύρω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ιδρύματος, εξαιτίας της παρουσίας εμπόρων-διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών, διαπίστωσε ότι οι συνθήκες που περιγράφει το ψήφισμα της Συγκλήτου της 18ης Οκτωβρίου 2018, εξακολουθούν να υφίστανται».

Μάλιστα στο πλευρό της Συγκλήτου έχουν συνταχθεί και οι φοιτητές οι οποίοι σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν την Τρίτη, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία τους για την εικόνα που παρουσιάζει το πανεπιστήμιό τους. Στο ψήφισμά της η Σύγκλητος εξάλλου επισημαίνει ότι «σε συνεργασία με τους φοιτητές, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος και με την υποστήριξη των αποφοίτων του, των οικογενειών των φοιτητών του και των πολιτών που ενδιαφέρονται για το Πανεπιστήμιο, θα εντείνει τις προσπάθειές της για την εξασφάλιση συνθηκών ανεμπόδιστης λειτουργίας του Ιδρύματος».

«Στην κατεύθυνση αυτή η Σύγκλητος αναθέτει στις πρυτανικές αρχές να ενημερώσουν τους θεσμικούς φορείς της Πολιτείας για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και να ζητήσουν τη συνδρομή αυτών για την άμεση αντιμετώπισή της», καταλήγει το ψήφισμα.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα