back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κ. Τασούλας: «Σωσίβιο» για την κυβέρνηση η Συνταγματική Αναθεώρηση

Διαβάστε επίσης

«Σωσίβιο» της τελευταίας στιγμής για την Κυβέρνηση, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία να ανοίξει τώρα θέμα Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο βουλευτής της ΝΔ και εισηγητής για τη Συνταγματική αναθεώρηση, Κωνσταντίνος Τασούλας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2».

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε ότι την τελευταία στιγμή θα χρειαστεί ένα τεράστιο σωσίβιο για να ακουμπήσει πάνω σε αυτό, μήπως και μετατοπίσει το διάλογο ή την προσοχή του κόσμου από την κυβερνητική αποτυχία, τις κυβερνητικές διγλωσσίες και τα κυβερνητικά σκάνδαλα, σε μια περίοδο η οποία προβλέπεται ούτως ή άλλως προεκλογική. Η ανεπίκαιρη ανακίνηση λοιπόν του θέματος, αποδεικνύει ότι στόχος είναι η μετατόπιση του ενδιαφέροντος μέσω μιας διαφημιστικής καμπάνιας».

Στο ερώτημα αν πρέπει να είναι αναθεωρητέο το άρθρο για το διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήσει στο άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο κ. Τασούλας τόνισε ότι «αν η Κυβέρνηση δεχθεί και ψηφίσει την πρόταση Μητσοτάκη, τότε εμείς θα ψηφίσουμε όλες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και μετά εναπόκειται στο λαό να αποφασίσει ποια πλειοψηφία θα χειριστεί την αναθεώρηση στην επόμενη Βουλή».

Τέλος για το αίτημα της ΝΔ, για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, όσον αφορά τα κοινοτικά κονδύλια στο προσφυγικό, ο βουλευτής της ΝΔ, ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια διόγκωση της συμφόρησης και της ανθρωπιστικής κρίσης που προσβάλει τη χώρα μας διεθνώς, παράλληλα με το θέμα της προφανούς αδιαφάνειας κατασπατάλησης πόρων.

«Πρέπει να λογοδοτήσει η Κυβέρνηση, η οποία έχει χάσει τη μπάλα σε αυτόν τον τομέα, και γι’ αυτό καταφεύγουμε σε αυτό το μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου», κατέληξε ο κ. Τασούλας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα