back to top
35.5 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

35.5 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στην Χαλυβουργική

Διαβάστε επίσης

Αίτηση στον ΑΔΜΗΕ για άρση εκπροσώπησης της Χαλυβουργικής υπέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΗ λόγω των τεράστιων οφειλών της.

Αυτό σημαίνει πως η ΔΕΗ διακόπτει την παροχή ρεύματος, καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αγγίζουν τα 32 εκατ. ευρώ.

Στην τελευταία συνάντηση ΔΕΗ-Χαλυβουργικής, που απέβη άκαρπη, οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας ζήτησαν νέα παράταση μέχρι τις αρχές του 2019, χωρίς όμως να δεχθούν τον όρο της ΔΕΗ για καταβολή έναντι της οφειλής.

Η υποβολή του αιτήματος για τροποποίηση της άδειας και μάλιστα τον Απρίλιο του 2018 έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς συνέπεσε χρονικά με την ανακοίνωση του τελευταίου προγράμματος διαθεσιμοτήτων των 170 ατόμων που έχουν απομείνει στο προσωπικό της εταιρείας.

Η Χαλυβουργική που υπολειτουργεί από το 2012 έχει προχωρήσει σε σειρά προγραμμάτων οικειοθελών αποχωρήσεων των εργαζομένων ενώ τα τελευταία δυο χρόνια επί της ουσίας έχει «σβήσει» διαθέτοντας στην αγορά αποθέματα τα οποία πλέον έχουν εξαντληθεί.

Από το 2015 η εταιρία δεν έχει καν δημοσιεύσει ισολογισμό.

Πάντως τον Απρίλιο που πέρασε ζήτησε και τελικώς έλαβε από τη ΡΑΕ την ανανέωση της άδειας για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής ρεύματος 880 MW.

Πρόκειται για μια άδεια με αρκετά μεγάλη ιστορία, αφού το 2008 είχε συμφωνηθεί μεταξύ των διοικήσεων της ΔΕΗ και της Χαλυβουργικής σχέδιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δυο εταιριών για τη δημιουργία της συγκεκριμένης μονάδας στους χώρους της Χαλυβουργικής στην Ελευσίνα.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα