back to top
30.3 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

30.3 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Και πάλι πρώτη η Αυτοδιοίκηση σε κακοδιοίκηση

Διαβάστε επίσης

Πρωταθλήτρια για άλλη μια φορά σε θέματα κακοδιοίκησης είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς οι δήμοι κατέχουν την πρώτη θέση στους ελέγχους που έκαναν το περασμένο έτος τα δημόσια ελεγκτικά όργανα.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για το 2017 που κατέθεσε η γενική Επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου στον πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση τα πρωτεία στην κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση έχουν οι δήμοι, ακολουθούν τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, όπως τα νοσοκομεία και έπονται τα υπουργεία.

Συνολικά πέρυσι το σώμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έλαβε 5.589 καταγγελίες η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων εστάλη δια αλληλογραφίας ή τηλεφωνικά μέσω του τετραψήφιου νούμερου 1517. Σε ό,τι αφορά τους συνολικά τους ελέγχους αξιοσημείωτο είναι το δεδομένο ότι παρατηρούνται φαινόμενα κακοδιαχείρισης κοινοτικών κονδυλίων καθώς και παραβάσεις σχετικά με τα καπνικά προϊόντα.

Η κ. Παπασπύρου κατά την διάρκεια της παράδοσης της έκθεσης στον πρόεδρο της Βουλής αναφέρθηκε στο έργο των ελεγκτικών υπηρεσιών επισημαίνοντας ότι γίνεται πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες. Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης εξήρε την προσπάθεια που γίνεται επισημαίνοντας ότι πρέπει να συνεχιστεί.

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2018/11/SOEE-EE-2017-..pdf”]

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα