back to top
19.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Επιφυλακτικοί και ενθουσιασμένοι οι Αθηναίοι με τις νέες παιδικές χαρές

Διαβάστε επίσης

Με επιφυλακτικότητα αλλά και ενθουσιασμό περιμένουν οι Αθηναίοι τις νέες 16 ανακατασκευασμένες, από τον δήμο, παιδικές χαρές. Επιφυλακτικότητα για την συντήρηση και τυχόν βανδαλισμούς. Ενθουσιασμό γιατί μπορεί στην περιφέρεια του δήμου Αθηναίων να υπάρχουν συνολικά 70 παιδικές χαρές, άλλες μικρές και άλλες μεγάλες, ωστόσο δεν επαρκούν. Η ανάγκη των κατοίκων της πόλης για περισσότερο δημόσιο χώρο είναι τεράστια.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέσα στον Δεκέμβριο πιστοποιούνται και παραδίδονται στα παιδιά 16 ακόμη σύγχρονες παιδικές χαρές σε γειτονιές της Αθήνας ενώ άλλες 12 πιστοποιημένες παιδικές χαρές εγκαινιάστηκαν τον περασμένο Ιούνιο.

pediki_hara

Οι δημότες

Ο Αθήνα 9.84 επισκέφτηκε κάποιες από τις νέες παιδικές χαρές που σε λίγες ημέρες αναμένεται να είναι έτοιμες και με πιστοποίηση. Συνομιλώντας με κατοίκους των περιοχών του Θησείου και των Άνω και Κάτω Πετραλώνων αναδείχθηκε η ανάγκη των πολιτών κάθε ηλικίας για περισσότερο δημόσιο χώρο. Επισημάνθηκε η ανάγκη φύλαξης των παιδικών χαρών για να μη καταστραφούν εκ νέου και να μην εισέρχονται σε αυτές παραβατικά άτομα ή μεγαλύτερα παιδιά. Επίσης οι πολίτες εξέφρασαν την επιφυλακτικότητα τους για την καθαριότητα και τη συντήρησή τους.

pediki_hara

Συγκεκριμένα στα Άνω Πετράλωνα κάτοικοι παραδέχτηκαν ότι όσο ήταν σε λειτουργία η παιδική χαρά, η γύρω περιοχή γέμιζε με παιδιά, γεγονός που προσέδιδε ζωντάνια στην περιοχή, παράλληλα, όμως, αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα την ολοκλήρωσή των έργων, τα οποία, όπως είπαν, βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και δύο εβδομάδες.Ορισμένοι, μάλιστα, επεσήμαναν την ανάγκη να υπάρχουν περισσότερα παγκάκια στην πλατεία της Αγίας Κατερίνης, όπου βρίσκεται η παιδική χαρά της περιοχής.

Στα Κάτω Πετράλωνα, ιδιοκτήτης mini market, στάθηκε στο γεγονός ότι η λειτουργία της παιδικής χαράς στην πλατεία, αναβαθμίζει την περιοχή, παρά το γεγονός ότι είναι μικρή, και τόνισε ότι πολύ σύντομα περιμένει να τεθεί ξανά σε λειτουργία.

pediki_hara

Όσον αφορά στην παιδική χαρά στο Θησείο, η οποία βρίσκεται στην οδό Ηρακλειδών και Αποστόλου Παύλου γονείς μας είπαν ότι περιμένουν με ανυπομονησία να τεθεί ξανά σε λειτουργία η παιδική χαρά. Στάθηκαν πάντως στην ανάγκη φύλαξης της, επειδή «μπαίνουν παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας μέσα και καταστρέφονται παιχνίδια που απευθύνονται σε μικρότερης ηλικίας παιδιά».

Η παιδική χαρά είναι ακόμη υπό κατασκευή ωστόσο ήταν γεμάτη παιδιά Γυμνασίου, που πήδηξαν τα κάγκελα για να δοκιμάσουν τα νέα παιχνίδια. Είναι γεγονός η Αθήνα χρειάζεται πιο πολλούς χώρους πρασίνου και ψυχαγωγίας των παιδιών.

pediki_hara

Ο ΟΠΑΝΔΑ

Στις καινούριες αυτές παιδικές χαρές πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων γενική ανάπλαση και εκ βάθρων αντικατάσταση των υποδομών τους και αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου να λάβουν πιστοποίηση, με τις προδιαγραφές ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ισχύουσα νομοθεσία.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει γίνει η ανάθεση για άλλες δώδεκα (12) ενώ στο τέλος του 2019 προγραμματίζεται η ολοκλήρωση της αποκατάστασης και της πιστοποίησης του συνόλου των 70 παιδικών χαρών που είναι στην αρμοδιότητα του ΟΠΑΝΔΑ, ώστε να γίνουν ασφαλής προορισμός για τα παιδιά όλων των ηλικιών.

pediki_hara

Γιορτή στις 25 Νοεμβρίου

Για τις πρώτες δύο από τις δεκαέξι παιδικές χαρές που έχουν ήδη λάβει πιστοποίηση (Άλσους Σχολής Χωροφυλακής στη Μεσογείων και Ευτοκίου και Βελλερεφόντου στην Κολοκυνθούς) θα διοργανωθεί την ερχόμενη Κυριακή 25 Νοεμβρίου, γιορτή για όλη τη γειτονιά, με την παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Στις παιδικές γιορτές θα υπάρχουν ξυλοπόδαροι και κλόουν που θα παίζουν με τα παιδιά και θα ανακαλύπτουν μαζί τα καινούργια παιχνίδια, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του δήμου Αθηναίων.

Καλλιόπη Ασλανίδου-Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα