back to top
20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Χειροποίητες δημιουργίες από σελίδες του περιοδικού Σχεδία

Διαβάστε επίσης

Οκτώ νέα καταστήματα άνοιξαν τις πόρτες τους στη Στοά των Εμπόρων μέσα από τη δράση του δήμου Αθηναίων «Κατάστημα στο κέντρο».

Ένα από τα ξεχωριστά καταστήματα της Στοάς διαθέτει χειποίητα κοσμήματα, αξεσουάρ, φωτιστικά και άλλα αντικείμενα τα οποία έχουν δημιουργηθεί με… σελίδες του περιοδικού δρόμου Σχεδία. Ο διευθυντής σύνταξης της Σχεδίας Χρήστος Αλεφάντης μίλησε στον «Αθήνα 9.84» και στην Έλενα Χατζηιωάννου.

«Έχουμε τη χαρά να είμαστε μία από τις 10 κοινωνικές επιχειρήσεις οι οποίες επιλέχθηκαν για να φιλοξενηθούν στη Στοά των Εμπόρων τους 6 μήνες. Είμαστε εκεί με το Σχεδία Αρτ. Είναι ένα πρότζεκτ που τρέχει για πάνω από 4 χρόνια. Το Οκτώβριο του 2014 ξεκινήσαμε τη διαδικασία της μεταμόρφωσης από κάτι φαινομενικά άχρηστο, ένα παλιό περιοδικό, σε υψηλής αισθητικής και ποιότητας προϊόντα και χρηστικά αντικείμενα: από μολύβια, μέχρι φωτιστικά, σουβέρ, κοσμήματα… Αυτό που κάναμε δε είναι ότι κοιτάξαμε στις τάξεις των ανθρώπων που διανέμουν το περιοδικό δρόμου Σχεδία, κυρίως σε ανθρώπους άνω των 50, οι οποίοι είναι βαθιά αποκλεισμένοι από την αγορά εργασίας και τους ενθαρρύναμε να συμμετάσχουν οι ίδιοι σε δωρεάν μαθήματα επαναχρησιμοποίησης χαρτιού. Και αυτοί που τα φτιάχνουν, οι δημιουργοί τους είναι πωλητές της Σχεδίας. Είναι στην ουσία ένα προγραμμα κοινωνικό και περιβαλλοντικό. Οι άνθρωποι όχι μόνο ενεργοποιούνται και ενδυναμώνονται, αλλά δημιουργούνται και πραγματικές προοπτικές απασχόλησης γι’ αυτούς».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα