back to top
30.8 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

30.8 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Με τσουχτερό κρύο η Πρωτοχρονιά

Διαβάστε επίσης

Αίθριος προβλέπεται, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός γι αύριο Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, με κύρια χαρακτηριστικά ωστόσο, τους βόρειους ανέμους, τον παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και τη μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Ωστόσο, για την Πρωτοχρονιά προβλέπεται τσουχτερό κρύο.

Η πρόγνωση ανά περιοχή

Στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και το πρωί, τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, πρόσκαιρη συννεφιά από το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ίδιο σκηνικό και στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν επίσης μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μείον 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Όμως στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από μείον 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπεται παροδικά αυξημένη συννεφιά. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τέλος, στη Ζάκυνθο ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός έως και την Τετάρτη 02 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Χαλκιδική, τις Βόρειες Σποράδες και στην Εύβοια. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5, στα βόρεια τοπικά 6 και στο βορειοδυτικό Αιγαίο πρόσκαιρα το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, από το απόγευμα, στα βόρεια.

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, στα ανατολικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα συννεφιά, κατά διαστήματα αυξημένη, με τοπικές βροχές αρχικά στη Χαλκιδική, τις Βόρειες Σποράδες και την Εύβοια και από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο, ενώ από το βράδυ θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά, που από το απόγευμα θα επεκταθούν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα, σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παγετός θα εκδηλωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά, το πρωί.

Την Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, κυρίως της νότιας χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τα δυτικά.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 5 με 7 και στα ανατολικά 4 με 5 ενισχυόμενοι σταδιακά σε 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί το βράδυ κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Ανήμερα, την Πρωτοχρονιά, 01 Ιανουαρίου 2019, προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα συννεφιά, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ο καιρός γρήγορα θα παρουσιάσει βελτίωση στα βόρεια. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται και στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά.

Τέλος, την Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου, προβλέπεται συννεφιά αυξημένη το πρωί στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Ωστόσο, το πρωί και το βράδυ θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα